h

Lift NS-station Roosendaal

26 februari 2002

Lift NS-station Roosendaal

Na jaren lange strijd en discussie lijkt er nu toch echt een definitieve doorbraak te zijn in de slepende kwestie van het ontbreken van een lift op de perrons in het Roosendaalse station.

26 februari j.l. ontvingen wij van het ministerie van verkeer en waterstaat de bevestiging dat er geld voor de aanleg is vrijgemaakt en opdracht is uitgegaan naar Rail Infra om de werkzaamheden op te starten. Deze week zijn de voorbereidende werkzaamheden begonnen en daarmee wordt het begin gemarkeerd van de daadwerkelijke aanleg. Hij komt er dus! De SP is daarom uitermate verheugd, want al onze acties blijken nu toch eindelijk resultaat te hebben.

Zoals bekend voerde de SP al weer twee jaar geleden een grote handtekeningen actie voor de aanleg van een lift. Duizenden handtekeningen werden verzameld en aangeboden aan de NS en aan het parlement. Vele brieven en telefoontjes zijn er heen en weer gegaan, via een motie bij de begrotingsbehandeling is de hele gemeenteraad achter het verzoek gaan staan, de Roosendaalse gehandicapten organisatie ROGEP droeg in de discussies met NS haar steentje bij, er werden parlementariërs naar Roosendaal gehaald, kortom bijna alles ging uit de kast om deze lift gerealiseerd te krijgen.

Het SP raadslid Hugo Polderman kan dan ook vandaag zijn geluk niet op: "Eindelijk na zo veel jaren actie. Zo zie je maar de aanhouder wint".
"Natuurlijk is dit ook een mooie opsteker voor de verkiezingen, maar hier telt toch niet zo zeer het SP partij belang, maar dit is echt Roosendaals belang. Ik ben er voor alle bejaarden gehandicapten en gewone reizigers met zware koffers heel erg blij mee."

De SP wees al eerder in haar acties op het bestaan van een oude tunnel. Het SP Tweede Kamerlid Harry van Bommel opende reeds in november 2000 op ludieke wijze deze tunnel. Maar in eerdere reacties werd steeds gesteld dat deze oude tunnelbuis niet geschikt zou zijn. Maar momenteel wordt nu toch deze oude buis serieus bekeken, er zijn deze week schoonmaakwerkzaamheden op perron 1 gestart. Of deze tunnelbuis nu inderdaad opnieuw in gebruik wordt genomen, is nog niet helemaal zeker omdat andere opties door Rail Infra ook nog doorgerekend worden. In ieder geval moet het hele project dit jaar worden opgeleverd. Eigenlijk onbegrijpelijk dat het zo lang moest duren, maar ja je hebt het natuurlijk wel over de NS: "Houd u rekening met vertraging."

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier