h

Nieuws van de afdeling

3 februari 2017

Verzet SP tegen Mestfabriek wordt nu binnen Raad breed gesteund

De fractie van de SP Roosendaal heeft zich al vanaf april 2016 zeer kritisch uitgelaten over de eventuele komst van een Mestfabriek (Biomineralenfabriek) in de Westrand in Roosendaal. Aanvankelijk zat alleen de VLP ook op die lijn. Deze week is duidelijk geworden dat er inmiddels een meerderheid in de Raad is die zich uitspreekt tegen de komst van de betreffende fabriek. De Roosendaalse Lijst en de VVD hebben zich ook bij de criticasters van de fabriek gevoegd. De gemeenteraad gaat het College oproepen de milieuvergunning niet af te geven.

Lees verder
31 januari 2017

Geslaagde thema-avond Gelijke kansen voor iedereen

Foto: SP

Vrijdag 27 januari organiseerde de SP Roosendaal een openbare thema-avond 'Gelijke kansen voor iedereen'. SP kandidaat-Kamerlid Cem Lacin en SP-wethouder Corné van Poppel hielden een interessant betoog over hoe het staat met de kansen van mensen in Roosendaal, Nederland en internationaal gezien en hoe we kansengelijkheid als SP kunnen en willen bevorderen. 

Lees verder
18 januari 2017

Klaar om te knokken!

Foto: SP

Met een mooi verkiezingsprogramma en een strijdbare kandidatenlijst is de SP klaar om te knokken! Hetverkiezingsprogramma en de kandidatenlijst werden afgelopen zaterdag vastgesteld op het SP-congres in Tilburg. Ook de SP Roosendaal was daar vertegenwoordigd met onze afgevaardigden.

Lees verder
11 december 2016

Politieke partijen in Roosendaal bekennen kleur

Een aantal jaar geleden heeft de Roosendaalse gemeente er voor gekozen om alle coffeeshops in de gemeente te sluiten. Dit met het idee de overlast die de handel in (soft)drugs opleverde, te verminderen. We zijn nu een aantal jaar verder en het is de hoogste tijd om de balans van dat beleid op te maken.

Lees verder
12 november 2016

Tientallen buurtbewoners en ondernemers bij actie pinautomaat Westrand

Foto: SP

Zaterdag 12 november hebben tientallen bewoners en ondernemers in de wijk Westrand in Roosendaal samen met de SP Roosendaal actiegevoerd tegen het voorgenomen besluit van de Rabobank om de laatste pinautomaat in de wijk (aan de Rembrandtgalerij) te sluiten. De Rabobank stelt dat de betreffende pinautomaat verouderd is en de veiligheid daardoor in het geding is. De wijkbewoners en lokale ondernemers hebben met steun van de SP Roosendaal het verzoek aan de directie van de Rabobank gedaan om een nieuwe pinautomaat op dezelfde plek of in de nabije omgeving te plaatsen. 

Lees verder
11 november 2016

Actie pinautomaat Westrand moet blijven!

De SP Roosendaal gaat morgen met de inwoners, winkeliers en organisaties uit de Westrand actievoeren voor behoud van de pinautomaat op het Rembrandtplein! Wij roepen jullie dan ook op om daar allen bij aanwezig te zijn om 11 uur bij de pinautomaat!

Lees verder

Pagina's

U bent hier