h

Nieuws uit 2012

1 december 2012

SP Roosendaal start actie "Kinderen van de rekening"

SP start actie 'Kinderen van de rekening'Ruim 350.000 kinderen in Nederland groeien op in armoede. De SP vindt dit onacceptabel. Ook in Roosendaal gaat het om 10% van alle kinderen. Bij de gemeente zijn deze zelfs niet allemaal in beeld. Dat geldt wel voor de 1364 kinderen uit 743 bijstandsgezinnen die wel als dusdanig bij de gemeente Roosendaal geregistreerd staan. Voor deze kinderen is thuis niet voldoende geld voor een gezonde maaltijd, schoolreisjes, nieuwe kleren of een verjaardagscadeautje voor vriendjes. Kinderen die deze dagen hun schoen zetten treffen die de volgende ochtend steeds vaker leeg aan. De SP Roosendaal vindt dat de gemeente en de landelijke overheid veel meer moeten doen om de armoede onder kinderen te stoppen.

Lees verder
12 november 2012

SP onderzoek Stadsoevers kraakt harde noten

Het raadsonderzoek door het onderzoeksbureau Necker Van Naem, naar de besluitvorming rond Stadsoevers en de, inmiddels afgeblazen bouw van nieuw stadskantoor en VMBO-school dat vorige week is uitgekomen liegt er niet om. Zo zijn er een aantal conclusies en aanbevelingen richting raad, College en ambtelijk apparaat om in de toekomst op een andere manier te werk te gaan.

Lees verder
12 november 2012

SP vraagt om duidelijkheid bij begrotingsdebat

De SP heeft tijdens de begroting 2013 kritiek geuit op de partijen die vorig jaar nog volmondig voor het intrekken van diverse subsidies waren, maar daar nu weer op terug wilden komen. Zo zag het Roosendaals Treffen weer het licht en kan de Jeugdtheaterschool ook dit jaar weer op de nodige euro's rekenen. Daarnaast gaat er (weer) geld naar de binnenstad om daar knelpunten op te lossen.
Maar het stuit de SP fractie nog meer tegen de borst dat tegelijkertijd met deze begroting er ruim € 900.000 minder beschikbaar is voor het minima-beleid. Een forse aderlating in economisch roerige tijden. Extra geld voor de voedselbank, zoals de SP voorstelde, zat er niet in. Met veel moeite heeft Ada Oudhof geld weten vrij te maken voor Stichting Kinderen Doen Mee.

Lees verder
12 november 2012

Steun gemeenteraad voor SP-voorstel subsidie voor Stichting Kinderen Doen Mee

Tijdens de behandeling van de begroting voor 2013 heeft de gemeenteraad unaniem ingestemd met een SP voorstel om de Stichting Kinderen Doen Mee te helpen met een subsidie van € 5.000.

Lees verder
9 november 2012

Kamerlid niet welkom in Wiekendael

Op 23 november komt SP Kamerlid mevrouw Renske Leijten voor een werkbezoek naar Roosendaal. Mevrouw Leijten is in de Tweede Kamer woordvoerder zorg. ’s Avonds is er een openbare discussiebijeenkomst over de ontwikkelingen in de (thuis)zorg.
Op het programma overdag stond ook een werkbezoek gepland aan verzorgingstehuis Wiekendael. Tot grote spijt van de SP is mevrouw Leijten echter daar niet welkom. Er is geen behoefte aan een bezoek van een lid van de volksvertegenwoordiging. Stichting Groenhuysen wil er niet aan meewerken.

Lees verder
19 oktober 2012

Renske Leijten naar Roosendaal

Renske LeijtenSP Kamerlid en woordvoerder Zorg, Renske Leijten, brengt op vrijdag 23 november een werkbezoek aan Roosendaal. Overdag zal ze aandacht besteden aan de situatie van de thuiszorg in onze stad en ook één of meerdere zorginstellingen bezoeken. Het precieze programma wordt nog in elkaar gezet.

Lees verder

Pagina's

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier