h

Renske Leijten naar Roosendaal

19 oktober 2012

Renske Leijten naar Roosendaal

Renske LeijtenSP Kamerlid en woordvoerder Zorg, Renske Leijten, brengt op vrijdag 23 november een werkbezoek aan Roosendaal. Overdag zal ze aandacht besteden aan de situatie van de thuiszorg in onze stad en ook één of meerdere zorginstellingen bezoeken. Het precieze programma wordt nog in elkaar gezet.

’s Avonds zal er in ieder geval een openbaar optreden van Renske zijn. We gaan dan een discussiebijeenkomst organiseren over de huidige situatie van de thuiszorg. Zoals bekend zijn er momenteel veel veranderingen gaande in dit werkveld; goede en slechte! De indicaties zijn voor vele cliënten herzien en in de praktijk veelal naar beneden gebracht. Dat is dus in de meeste gevallen een regelrechte verslechtering van de zorg.

Maar er is ook beter nieuws: sinds 1 september zijn wetswijzigingen in de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) op initiatief van de SP van kracht: gemeenten moeten een basistarief vaststellen op basis van kwaliteitseisen en het uitschrijven van een aanbesteding is niet meer verplicht. Dat is op zich een verbetering van de WMO, maar het is aan de lokale politiek en bestuur om te regelen of die verbeteringen in de wet ook goed worden uitgevoerd.

Renske wil uiteraard graag horen wat hier in Roosendaal daar de praktijkervaringen mee zijn, en zal desgewenst uitleg geven hoe het volgens de SP (immers de initiatiefnemer van deze wetsverbeteringen) zou moeten. De avondbijeenkomst is in zaal Zeelandia Bloemenmarkt 17-19 en begint om 20.00 uur. Iedereen die ervaring heeft met of belangstelling voor de (thuis)zorg is van harte welkom.

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier