h

Nieuws uit 2009

13 december 2009

Onderzoek naar draagvlak nieuwbouw Stadskantoor

De Roosendaalse SP afdeling startte afgelopen zaterdag op de Nieuwe Markt een onderzoek naar het draagvlak voor het besluit van de meerderheid van de gemeenteraad om de peperdure nieuwbouw van het stadskantoor groen licht te geven.
Het nieuwe stadskantoor zou een slordige 60 miljoen moeten gaan kosten. De SP vraagt zich af of die enorme uitgave wel verantwoord is. De SP wil wel eens weten of de meerderheid van de Roosendaalse bevolking dezelfde mening is toegedaan dan de meerderheid van de Roosendaalse gemeenteraad. Daarom zullen we de komende maande vaker via standjes in de stad en via de poll op deze site aandacht vragen voor deze kwestie.
U kunt op deze site ook uw mening kwijt.actie

Lees verder
8 december 2009

Roosendaal neemt groot financieel risico met besluit nieuwbouw VMBO en Stadskantoor

Hieronder de bijdrage van de SP in de commissie bestuur van 1 december jl. over de plannen om te besluiten tot nieuwbouw voor een VMBO school en een nieuw Stadskantoor in 1 gebouw met 5 etages in Spoorhaven/Stadoevers. De gemeente neemt naar de mening van de SP te grote financiële risico’s die op termijn ten koste kunnen gaan van leefbare wijken en dorpen, de WMO en het beheer van grijs en groen.

Lees verder
28 november 2009

SP Roosendaal kiest voor vernieuwing van gemeenteraadsfractie

De ledenvergadering van de SP Roosendaal heeft de voordracht van het bestuur voor de kandidatenlijst van de gemeenteraadsverkiezingen overgenomen en heeft daarmee gekozen voor een forse vernieuwing.
De huidige fractie voorzitter Peter den Hartog is als lijsttrekker gekozen en is daarmee ook de beoogd nieuwe fractievoorzitter. Maar verder op de lijst wordt nadrukkelijk voor vernieuwing gekozen.
De ledenvergadering plaatst Ada Oudhof op 2, Bernd Missal op drie, Kees Franken op vier, Corné van Poppel op 5 en Laila el Mousaoudi Didi op 6.
De huidige raadsleden Tineke Claessens en Kjell Hiep staan op de plaatsen 9 en 10.
Door het vertrek van Hugo Polderman naar de 2e kamer verdween veel kennis en ervaring uit de raadsfractie die onvoldoende opgevangen is door de huidige fractie. Met deze vernieuwing wil de SP Roosendaal meer power in de raadsfractie brengen.

Lees verder
20 november 2009

Mogelijke verkoop kunst in depot

In tegenstelling tot de PvdA die zich op het gebied van kunst en cultuur Europees wil gaan profileren, houdt de SP fractie het wat dichter bij huis.

Lees verder
20 november 2009

Openstelling politiebureau Nieuwstraat

De afgelopen periode is helder geworden dat de bezuinigingen van minister van der Horst (PvdA) op het politieapparaat doorgang zullen vinden. Uit een onderzoek van de landelijke SP onder ruim 10.000 agenten is gebleken dat 90% van de agenten van mening is dat ze onvoldoende in de buurt aanwezig zijn, terwijl 70% juist vindt dat kleinschalige politieposten in de wijken de veiligheid juist vergroten.

Lees verder

Pagina's

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier