h

Stadskantoor in het kort

1 december 2009

Stadskantoor in het kort

 

Waar gaat het over?
In de nieuw te bouwen wijk Stadsoevers wil de gemeente een heel nieuw stadskantoor bouwen. Deze nieuwbouwwijk moet komen te liggen naast het rangeerterrein achter het station, rond de oude haven aan de Roosendaalse Vliet, bij het RBC-stadion. Nu is dat een nogal rommelig oud industriegebied. Het nieuwe stadskantoor is gepland op het terrein waar nu het olieoverslag- en bewerkingsbedrijf Wubben ligt. Of de grond hieronder schoon genoeg is, is nog onduidelijk.

Combinatie stadskantoor en school
Het gemeentebestuur heeft ook nog het creatieve idee gekregen om dit nieuwe stadskantoor te combineren met de nieuwbouw van een school voor voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs, het Da Vinci College (de vroegere LTS). Leuk bedacht, maar of het verstandig is?

Flinke kosten
De kosten zijn nu begroot op 38 miljoen euro voor alleen het stadskantoor en totaal ongeveer 60 miljoen euro voor het hele project van school en stadskantoor. Maar we kennen inmiddels de praktijk van dit soort grote projecten: de kosten vallen meestal flink hoger uit.

Economische crisis en bezuinigingen
Het gemeentebestuur is al lang bezig met de voorbereiding van de nieuwbouwwijk. En ze is ook al lang geld opzij aan het zetten voor de nieuwbouw van een stadskantoor. Maar zoals bekend hebben we nu te maken met een grote financiële en economische crisis. De overheid moet veel en fors bezuinigen op tal van beleidsterreinen, zoals de sociale zekerheid en ook op het geld dat aan de gemeenten wordt verstrekt.

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier