h

Nieuws uit 2010

23 december 2010

“Het gevoel dat ons een (stadskant)oor wordt aangenaaid”

Hadden we vorige maand te maken met een besloten bijeenkomst (waar de SP niet aan heeft deelgenomen), worden we op 22 december in de gelegenheid gesteld een openbare bijeenkomst bij te wonen waarop het college de plannen rond het nieuwe stadskantoor bekend zal maken. Waarbij ‘openbaar’ vooral moet worden gezien als ander woord voor ‘aanwezigheid van betrokken partijen en raadsleden’, want de Roosendaalse burgers zijn pas dezelfde ochtend via de krant geïnformeerd over deze bijeenkomst. Hierdoor is het wel heel lastig om nog aanwezig te kunnen zijn bij deze openbare bijeenkomst.

Lees verder
20 december 2010

Kerstactie voedselbanken

Kerstactie voedselbanken
Ook dit jaar heeft de SP Roosendaal een solidariteitsactie met de Roosendaalse voedselbanken bij de vestiging van AH in de van Beethovenlaan gehad.

Lees verder
10 december 2010

Actie SP zorgt ervoor dat Roosendalers hun verzekeringscontract bij Vegro onmiddellijk kunnen laten ontbinden

De SP-fractie in de Roosendaalse gemeenteraad heeft bij het College van B&W aandacht gevraagd voor een aktie van Vegro, de leverancier van WMO-hulpmiddelen zoals scootmobiels. Vegro heeft naar de mening van de SP-fractie ontoelaatbare druk op de Roosendaalse WMO-deelnemers uitgeoefend om een dure Vegro garantie Plus polis af te sluiten voor schades aan hun hulpmiddel. Wethouder Jongmans heeft namens het College aangegeven het met de SP-fractie eens te zijn.

Lees verder
28 november 2010

Afdeling op bezoek bij Haagse SP fractie.

SPers uit West Brabant bezochten vrijdag de SP fractie in Den Haag. Het was een initiatief van de afdeling Roosendaal aangevuld met SP’ers uit de West Brabantse regio. Met de speciale SP touringcar werden we opgehaald bij de NS stations Roosendaal en Oudenbosch.

In Den Haag was er een uitvoerige rondleiding door het binnenhof en een discussie met SP Kamerlid Jasper van Dijk. Al met al een gezellige en geslaagde dag.

Lees verder
26 november 2010

SP demonstreert voor openbaarheid.

Omdat onder aanvoering van de GroenLinks wethouder Jan Peeters de gemeenteraad in het geheim werd geïnformeerd over de nieuwste inzichten van het college over het stadskantoor demonstreerde de SP voor de ingang van het gemeentehuis met het spandoek “Openbaarheid”. Dat je anno 2010 nog voor zo’n fundamenteel principe moet demonstreren is wel een dieptepunt in de hele langslepende discussie rond dit dossier. Er bestaan weinig onderwerpen waarover zo veel te doen is geweest als de nieuwbouw van het stadskantoor. Hoe verzin je het dan om juist daarover een besloten bijeenkomst te beleggen? De SP vond dat dat echt niet kon en liet dat overduidelijk aan de collega raadleden die wel naar binnen gingen weten.

Lees verder
24 november 2010

Fractie keert zich tegen beslotenheid vergadering gemeenteraad.

Onze fractie heeft zich uitgesproken tegen de beslotenheid van de gemeenteraad vergadering over de nieuwbouw van het stadskantoor. Juist besluiten over dit onderwerp, dat zo veel Roosendalers heeft bezig gehouden en dat qua financiën alleen al een enorme impact heeft op de armslag van de gemeente, leent zich er niet voor om in beslotenheid voor te bereiden. Hierover moet zo open en transparant mogelijk worden gesproken en besloten.
We roepen daarom op voor een protest manifestatie voor het gemeentehuis op donderdag 25 november van kwart over 7 tot half 8. Hieronder tien redenen waarom onze fractie tegen deze achterkamertjes politiek is.

Lees verder

Pagina's

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier