h

Nieuws uit 2008

21 december 2008

Geslaagde actie voedselbank

Op 20 december jl. hield SP afdeling Roosendaal voor de tweede maal een actie voor voedselbank "Tussen wal en schip". Helaas was deze actie weer noodzakelijk. Ondanks dat we het vorig jaar onder de aandacht hebben gebracht in de gemeenteraad, is het aantal mensen dat gebruik moet maken van de voedselbank helaas niet afgenomen. Afgelopen weken hebben zich al 43 Roosendaalse gezinnen zich aangemeld bij de voedselbank. Schandalig!

Lees verder
17 december 2008

SP organiseert voor tweede keer actie voor de Voedselbank

Na de geslaagde actie van vorig jaar organiseert de SP afdeling Roosendaal dit jaar weer een actie om voor de deelnemers van de voedselbank een “kerstpakket”samen te stellen.
Het blijft een sociale schande dat er in een rijk land als Nederland inmiddels meer dan 100 voedselbanken zijn en ondanks de belofte van de PvdA voor de 2e kamer verkiezingen van 2006 dat de voedselbanken overbodig moeten worden, komen er nog steeds voedselbanken bij.
Dit mogen we niet accepteren en omdat duidelijk te maken voert de SP Roosendaal deze actie. Het uiteindelijke doel blijft dat we geen Voedselbanken meer nodig hebben.actie voedselbank 2007
We zijn blij dat er deze weken veel aandacht is voor het fenomeen Voedselbanken en willen op deze manier ook onze bijdrage leveren onder het motto: “De voedselbanken Nederland uit, te beginnen met Roosendaal”.

Lees verder
9 december 2008

Tongerloplein

In BN/deStem van vrijdag 5 december staat een artikel met als titel: “Mooie bomen, verder deugt het niet”.
In dit artikel doet wethouder Uytdehage een aantal uitspraken over de ontwikkelingen op en om het Tongerloplein.
De wethouder zegt in dit artikel en ik citeer: “Als ik even verder mag fantaseren: voor de plek waar nu nog de noodlokalen van de Singel staan, wordt gesproken over een kunsthal van 3500 vierkante meter. Perfect. Tuurlijk is dit brainstormen, maar de ambitie is er”.
Ook wordt in het artikel gesproken over de realisering van een semi-permanent muziekpodium

Lees verder
8 december 2008

Tunnels onder het spoor

Op 27 november jl. is de inschrijving gestart voor een 2e tranche voor spoorse doorsnijdingen. Het ministerie heeft 141 miljoen euro beschikbaar gesteld op volgorde van binnenkomst.
Deze gelden hebben betrekking op gemeenten die aan het spoor liggen, op een of ander manier hinder van het spoor ondervinden en bestaande, vergevorderde plannen hebben om de hinder te verminderen maar hier nog niet voldoende financiële middelen voor hebben.
Na de farce van 2006, waarbij Roosendaal niets in de wacht heeft weten te slepen, heeft de wethouder regelmatig betoogd dat we bij een 2e tranche weer een poging wagen om via deze uitkering subsidiegelden voor het oplossen van spoorknelpunten in de wacht te slepen.

Lees verder
7 december 2008

SP op straat in gesprek over kredietcrisis

Op 6 december jl. waren enkele Roosendaalse SP-ers in het centrum aanwezig om met het winkelde publiek in gesprek te gaan over de kredietcrisis. Gewapend met de kredietcrisis krant die uitgedeeld werd aan voorbijgangers. Ook werd de koopkrachtenquête afgenomen. Resultaat naar 2 uur in de stad. Een grote stapel kranten die uitgedeeld waren en ingevulde enquêtes.

Lees verder
6 december 2008

Onverantwoorde financiële wissel op de toekomst

Bij de kadernota 2009 heeft de SP fractie al betoogd dat Roosendaal in financieel zwaar weer beland is. Deze conclusie werk getrokken vanwege de ingeboekte bezuinigingen van 2,65 miljoen euro en het uitblijven van besluitvorming inclusief meerjarige financiële consequenties over de Majeure Opgaven. De tussentijdse val van het college en de vorming van een nieuwe coalitie heeft hier echter nog een flinke schep bovenop gedaan

Lees verder

Pagina's

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier