h

Kamerlid niet welkom in Wiekendael

9 november 2012

Kamerlid niet welkom in Wiekendael

Op 23 november komt SP Kamerlid mevrouw Renske Leijten voor een werkbezoek naar Roosendaal. Mevrouw Leijten is in de Tweede Kamer woordvoerder zorg. ’s Avonds is er een openbare discussiebijeenkomst over de ontwikkelingen in de (thuis)zorg.
Op het programma overdag stond ook een werkbezoek gepland aan verzorgingstehuis Wiekendael. Tot grote spijt van de SP is mevrouw Leijten echter daar niet welkom. Er is geen behoefte aan een bezoek van een lid van de volksvertegenwoordiging. Stichting Groenhuysen wil er niet aan meewerken.

Het was de bedoeling van het werkbezoek om gesprekjes te hebben met cliënten/bewoners van Wiekendael en uiteraard ook met medewerkers. Dit om zo rechtstreeks te horen van direct betrokkenen hoe de zorg in de praktijk beleefd wordt. Voor een Kamerlid uitermate belangrijk om te horen hoe de besluiten die de politiek neemt, in de praktijk uitvallen. Buitengewoon jammer dat de stichting Groenhuysen daaraan niet wenst mee te werken.

De Roosendaalse SP-afdeling betreurt deze opstelling van stichting Groenhuysen uitermate. Juist gisteren was er op omroep Max een schrijnende reportage over omstandigheden in onze verpleeg- en verzorgingshuizen. De uitzending wees op het gebrekkige functioneren van de inspectie. Vaak worden inspectiebezoeken niet afgelegd of gebeuren ze pas na aankondiging. Het is dan teleurstellend te moeten horen dat Groenhuysen geen behoefte heeft aan zelfs maar een oriënterend werkbezoek van een Kamerlid met deze materie in haar portefeuille.

Je zou verwachten dat juist nu er regelmatig verhalen naar buiten komen over een gebrekkige zorg in de instellingen, vaak veroorzaakt door een te grote werkdruk, een werkbezoek van een Kamerlid meer dan welkom is. Zeker een Kamerlid dat bekend staat een van de felste voorvechtsters te zijn voor meer middelen voor de zorg.

De lokale SP afdeling vindt de opstelling van Groenhuysen dan ook onbegrijpelijk. “Je zou zeggen: een uitgelezen kans voor de instelling om hun belangen te bepleiten”, zegt SP voorzitter Hugo Polderman. “Wij krijgen als afdeling helaas ook regelmatig signalen die er op wijzen dat ook hier de werkdruk hoog is. We hadden daar graag in Wiekendael Renske daarover laten praten en luisteren met de direct betrokkenen. Heel vreemd dat ze zo hun deuren gesloten houden. Misschien moeten we maar eens een nader onderzoek gaan doen naar de kwaliteit van de zorg die daar geleverd wordt”.

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier