h

SP onderzoek Stadsoevers kraakt harde noten

12 november 2012

SP onderzoek Stadsoevers kraakt harde noten

Het raadsonderzoek door het onderzoeksbureau Necker Van Naem, naar de besluitvorming rond Stadsoevers en de, inmiddels afgeblazen bouw van nieuw stadskantoor en VMBO-school dat vorige week is uitgekomen liegt er niet om. Zo zijn er een aantal conclusies en aanbevelingen richting raad, College en ambtelijk apparaat om in de toekomst op een andere manier te werk te gaan.

Een motie van SP-fractievoorzitter Corné van Poppel, aangenomen tijdens de raadsvergadering van april 2012 riep op om een zogenaamde quickscan uit te voeren naar de besluitvorming in dit dossier. Dit omdat, zo was destijds de motivatie achter het onderzoek, de raad in de loop der jaren wellicht niet goed had opgelet, of niet goed was geïnformeerd. In ieder geval moest het onderzoek opleveren of dit zo was en hoe dit in de toekomst voorkomen kon worden.
Om het onderzoek te begeleiden heeft er vanuit de verschillende fracties van de raad (destijds 8 fracties) een afgevaardigde plaats genomen in een begeleidingscommissie, onder voorzitterschap van fractievoorzitter Corné van Poppel.
Donderdag 15 november a.s. wordt het rapport in een speciale raadsbijeenkomst gepresenteerd aan het publiek en aan de raadsleden. Bij deze bijeenkomst zit ook het onderzoeksbureau. Belangstellenden kunnen hierbij vragen stellen over het onderzoek. Na afloop van deze bijeenkomst zal in een speciaal ingelaste raadsvergadering het onderzoek officieel aangeboden worden aan de gemeenteraad, waarna de begeleidingscommissie officieel van haar taak zal worden ontheven.
Vervolgens zal de gemeenteraad en het College op maandag 3 december a.s. in een extra raadsvergadering over het rapport debatteren. Deze vergadering begint om 19.30 uur.

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier