h

SP eist vertrek Kerkhof-Mos

3 maart 2002

SP eist vertrek Kerkhof-Mos

Aan het college van B & W van de gemeente Roosendaal.
Roosendaal 3 maart '02

Geacht College,

Zaterdag 2 maart jongstleden werden wij onaangenaam getroffen door de opening van het Roosendaals katern van BN/de Stem. Tot onze niet geringe schrik lazen we: Halderbergs college ziedend: "We zijn arrogantie flink zat". Het betreffende stuk ging over de reactie van het Halderbergs college van B&W over het raadsbesluit van Roosendaal van donderdag 28 februari over Borchwerf. Zo als u bekend heeft de SP in de raad gepleit voor meer zeggenschap over Borchwerf door Halderberge, en hebben we onze bezorgdheid geuit over de vertroebelde bestuurlijke verhoudingen tussen beide gemeenten. Uw antwoorden waren voor ons niet zodanig dat we konden instemmen met uw voorstel, maar we waren wel enigszins gerustgesteld in onze bezorgdheid over de bestuurlijke verhoudingen.
Wethouder mevrouw Kerkhof vertelde immers op geruststellende toon dat er nog een constructief overleg had plaats gevonden en dat het allemaal wel goed zou komen. Daaruit leidden we af dat de ontstane moeilijkheden over de planning van het project Borchwerf wel in den minne geschikt zouden worden door beide colleges. Maar vandaag lezen we dus dat het college van onze buurgemeente niet boos is, zelfs niet woedend, maar ziedend, over de arrogante houding van het gemeentebestuur van Roosendaal. Dat baart ons buiten gewoon grote zorgen daar het onderhavige project samen met onze buur gemeente zal moeten worden aan gepakt. Dat alles brengt ons tot de volgende vragen:

  1. Heeft u kennis genomen van bedoelde publicatie in BN de Stem van 3 maart?
  2. Bent u met ons van mening dat de mededelingen van de wethouder tijdens de raadsvergadering van donderdag j.l. omtrent het constructieve overleg volledig onjuist waren en dus misleidend?
  3. Zo ja, bent u dan met ons van mening dat een dergelijke onjuiste en misleidende voorlichting van de raad door een wethouder op zo'n een belangrijk dossier politieke consequenties dient te hebben? Zo nee, hoe rijmt u dan uw mededelingen in de raad met de uitlatingen van wethouder Huijpen?
  4. Bent U met ons van mening dat gezien de nu ontstane situatie er voor de verantwoordelijke portefeuille houdster maar één ding opzit namelijk onmiddellijk aftreden als (demissionair) wethouder?

Uw antwoorden met belangstelling tegemoet ziende, teken ik met hoogachting,

namens de SP fractie
H. Polderman

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier