h

Lokale vuist tegen provinciaal beleid

25 juni 2002

Lokale vuist tegen provinciaal beleid

In West-Brabant zijn de plannen voor industrieterrein Moerdijk 2 in een belangrijke fase beland. Gedeputeerde Staten willen dat het besluit hierover kort na de vakantie valt, maar duidelijk is dat het verzet groeit.

De bevolking is tegen, de gemeenteraad en het nieuwe college van Moerdijk ook. Maar de provincie wil het plan blijkbaar koste wat kost doordrukken. Een "onderzoek" dat ze liet uitvoeren onderzocht dan ook niets, maar diende alleen om het standpunt vóór te onderbouwen.
Volgens SP'er Chris Verschuuren uit Fijnaart, gemeente Moerdijk, tilde GS het definitieve besluit over de zomer heen, zodat er tot die tijd nog flink gelobbyd kan worden. "Dus moet de bevolking dat ook doen, en gaan wij de mensen mobiliseren," zegt Verschuuren. Samen met SP-Statenlid Hugo Polderman, die al eerdere in felle bewoordingen afstand nam van het provincie-onderzoek, zette hij een handtekeningenactie op in Moerdijk. "Als GS het plan er voor augustus doorheen wil jagen, is dit het moment om in actie te komen. Bovendien geven we als SP meteen ons visitekaartje af voor de komende Statenverkiezingen."
Momenteel worden er 10.000 aan GS gerichte protestkaarten tegen Moerdijk 2 verspreid.

Info: Chris Verschuuren (0168) 46 28 97.

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier