h

Stokactie

3 juli 2002

Stokactie

Woensdag 3 juli tijdens de commissie 'Samenleving' hebben wij de opgehaalde handtekeningen voor uitbreiding van het buitenbad bij de stok aangeboden aan wethouder J. Pelle en de voorzitter van de vergadering C. Matthijssen.

Marian heeft het beginstuk van de slinger aan Pelle gegeven en Carry gaf de rest aan Matthijssen. De slinger was 50 meter lang en bevatte 1071 handtekeningen. Dit om de raad te tonen hoe lang het buitenbad zou moeten zijn. Ook kreeg de wethouder van Marian een pot haringen om aan te geven dat de burgers zich als rolmopsen in een potje voelen.
Vervolgens boden Marian en Carry een schuursponsje aan beide heren. Eén voor het college om hun beleid op te poetsen en één voor de RLPR om hun kiezersbedrog weg te poetsen.
Het laatste attribuut (een zwembandje) kreeg de wethouder symbolisch als reddingsboei om de Roosendaalse bevolking niet te laten verzuipen. Mijn toevoegende woorden waren: "Zie dit maar als het begin van een felle strijd voor iets waarop de Roosendaalse burgers recht hebben. Het laatste woord is hierover nog niet gesproken"

Kaart De Stok

De wethouder reageerde met: "Het college stelt unaniem veiligheid in de binnenstad, verbetering van Kalsdonk en andere hot items boven vergroting van het buitenbad van de Stok". Dat je keuzes moet maken in de politiek is mij ook wel duidelijk, maar je politieke kleur bepaald welke zaken de prioriteit genieten. Wethouder Pelle (PVDA) is dus roze, een verbleekte rooie rakker met rechtse neigingen. Dat is me nu wel duidelijk. Hij had nog toe te voegen dat de kosten van een buitenbad 739.000 Euro betrof en dat was te duur. Ik vraag me dan af: "Hoezo te duur? Wat zal het project Nieuwe Markt gaan kosten?" Want over die kosten hoor je niemand! En als mensen wat vermaak vinden in een zwembad, is het onmogelijk tegelijkertijd voortuinen of horecagelegenheden te vernielen. In die zin is zwemvermaak toch in het verlengde van veiligheid.
Mijn gevoel, dat de politiek van heden alleen maar bezig is met pleisters op de wonden te leggen i.p.v. de val te voorkomen, krijgt steeds meer gestalte. Er zou minder aandacht komen voor majeure projecten en de politiek beloofde naar de burger te luisteren. Mooi niet dus!
Roosendaal wordt prestigeproject. Denk aan de Nieuwe Markt, dat gaat koste wat het kost door. Ik ben van mening dat dat komt omdat het college niet meer terug kan. Er zijn al te veel kosten in de voorbereiding gemaakt en niet doorgaan van dat project is dan ook weggegooid geld. Zeggen zullen ze dit natuurlijk nooit. Beter zou zijn van wel, dan zouden de burgers weten waarom zo gekozen is. Bij het college gaat economie boven ecologie, denk aan voor het eerste de ontwikkeling van de Meeten 2 en voor het tweede het doorzetten van bebouwing op Laagveld. Immers dat geeft geld in het laatje. Aan je woonomgeving hebben ze lak, evenals je recreatie, genieten van natuur is er niet meer bij. Werk je gewoon allemaal te pletter, verdien veel maar ontvang zo weinig mogelijk en kom om van de stress en stik in je industriële omgeving. Ik beloof jullie me hard te blijven maken voor jullie belang zoals; géén geldverspillen (we stemden tegen de subsidie voor het Zomerfestival Vlaanderen), vóór behoud van natuur (we stemden tegen uitbreiding de Meeten 2). In de toekomst zal ik nog regelmatig van me laten horen want zoals ik al schreef: "Het laatste woord is nog niet gezegd".

Groetjes Gabriëlle Jongenelis.

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier