h

College verliest discussie over zwembad

2 januari 2004

College verliest discussie over zwembad

Na een langdurige discussie over het zwembad de Stok en de noodzaak van een groter buitenbad liep de uiteindelijke stemming over het voorstel van B&W om voorlopig niets te doen uit op een regelrechte nederlaag voor het college.

Met 18 tegen 16 werd het voorstel van B&W verworpen. Als tegenvoorstel kwam de Roosendaalse Lijst, gesteund door raadslid Klaver van de PvdA, de SP en GL met een voorstel om wel degelijk een groter buitenbassin aan te gaan leggen. Dat voorstel haalde het dus uiteindelijk al was het met de hakken over de sloot 18 tegen 16.

Zwembad de Stok

Behalve het punt buitenbad was ook aan de orde het imagoprobleem en de zorgelijke exploitatie van de Stok. Als enige spreker brak SP fractie lid Gabriëlle Jongenelis een lans voor zwemvereniging Hieronimus. "Zoals die behandeld worden door de leiding van de Stok is nou niet bepaald een poging om het imago te verbeteren. Op die manier jaag je zelfs de clubs weg en dat wordt de exploitatie alleen nog maar moeilijker." betoogde Gabriëlle en dat leverde haar een spontaan applaus op van de aanwezige Hieronimusleden op de publieke tribune.

Zonder de aanhoudende druk van de SP, die met handtekeningen acties al eerder aantoonde dat de Roosendaalse bevolking het huidige buitenbad een lachertje vindt, is het maar de vraag of de Roosendaalse Lijst zich aan haar verkiezingsbelofte zou hebben gehouden. Maar we hebben ze daar voortdurend aan herinnerd. De 2 wethouders van deze partij waren al door de knieën voor het CDA: een groter buitenbad zou te duur worden en de exploitatie van de Stok niet verbeteren. Maar gelukkig hield de RL haar rug nog recht, waarvoor de SP ze uiteraard complimenteerde. Daardoor moesten ze wel haar eigen wethouders laten vallen in het raadsdebat. Of het er nu daadwerkelijk ook gaat komen is overigens nog niet zeker, want de vraag waar gaan we dat van betalen is door geschoven naar de behandeling van de Voorjaarsnota als de raad de financiële afwegingen -wat wel en wat niet- gaat maken. Het blijft dus nog spannend. Maar de Roosendaalse Lijst kan er op blijven rekenen dat de SP haar zal blijven herinneren aan de verkiezingsbelofte. Samen met de SP was zij in 2002 de partij die een groter bad beloofde. Voor o.a. die belofte werd ze door de kiezer beloofd met een verdubbeling van de raadszetels. Daar zullen wij ze aan blijven herinneren net zo lang tot dat groter bad er is.

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier