h

Openbare avond rondom het FOC

28 januari 2004

Openbare avond rondom het FOC

De gemeente hield op 6 januari een openbare informatieavond en op 7 januari een openbare inspraakavond over de factory-outlet-centre in de schouwburg de kring.

De wethouder J. Pelle opende zijn betoog over de geschiedenis over het idee van deze verkoopcentrum.

FOC Plattegrond

Deze wordt gebouwd op het volgens hem braakliggend terrein met 'een paar' bomen bij de Stok naast de Wouwbaan.

De Stok

Dit stukje groen is op dit moment een Carpool plaats met een dun bos er omheen. Tot de Appelboer aan de overzijde zal dit centrum komen. Zelfs de projectontwikkelaar Andrew Roud; een Amerikaan van McMahon Development Group Europe was uitgenodigd om op z'n Amerikaanse manier zijn plannen duidelijk te maken voor zo'n 180 geïnteresseerden. Het F.O.C. wordt een centrum van winkels die restreeks hun producten van de fabriek aangeleverd krijgen. Dus bijvoorbeeld merkkleding is dus voordeliger. Dit klinkt positief voor het 60 miljoen euro kostende project. De nadelen worden dus even vergeten en niet genoemd door zowel de wethouder als de project manager.
Enkele met een gezond verstand en geen euro's in de ogen zien problemen genoeg en wie ze niet zien moet maar eens praten met de vele winkeliers van Wouw en de binnenstad van Roosendaal. Even een paar dingen op een rijtje buiten al de punten die Hugo al in de raad naar voren heeft gebracht:

  • De vele opstoppingen die Wouw met Roosendaal verbind over de wouwbaan is niet of nauwelijks aan gedacht.
    Er gaat nu al flink wat verkeer over de wouwbaan van en naar Roosendaal. Aanpassingen buiten een rotonde is niet gezien.
  • Er zou een positieve invloed zijn voor het centrum van Roosendaal.
    Er is nu al een flink probleem met verkeer op de Freijterslaan, de enige invalsroute voor het centrum! zouden klanten van het Outlet-centre deze drukte trotseren om moe ook nog het centrum van Roosendaal te bezoeken?
  • De middenstand met name de wat kleinere winkels kunnen het omzetverschil wel degelijk merken. Zo erg dat alleen de ketens alleen kunnen overleven en de rest genoodzaakt is de deuren te sluiten. Dit geld zeker voor Wouw als voor Roosendaal

Helaas dat deze klucht serieus genomen moet worden ook al is het een schouwburg want wie een beetje kan nadenken ziet de vele nadelen boven de voordelen uitkomen.

Iwan

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier