h

Buurt 505

1 juli 2004

Buurt 505

De huizen van complex 505 zijn gebouwd in de (19) zestiger jaren en zijn nu ongeveer 37 jaar oud. Het complex beslaat 224 soortgelijke woningen, deels met 4 en deels met 3 slaapkamers. Het zijn precies dezelfde woningen als in de andere 500-complexen.

In Kroeven-noord zijn deze zelfde woningen en straten inmiddels keurig opgeknapt. Echter met betrekking tot ónze huizen bestaan al jarenlang geruchten over sloop en die zijn o.a. steeds bevestigd door de werklui van Arwon en Ambacht.

Het management van Arwon/Aramis daarentegen heeft deze berichten voortdurend ontkend en ontweken en ondertussen heeft men de renovatie van onze huizen steeds verder naar voren geschoven/uitgesteld.

Aramis biedt nog steeds geen inzage in haar plannen; zij zegt afhankelijk te zijn van de instemming en medewerking van andere partijen. Het wordt daardoor steeds duidelijker dat Aramis met onze buurt iets heel anders voor heeft dan een 'gewone' renovatie.

Natuurlijk wil zij geen verstoringen of vertragingen in haar lopende onderhandelingen met financierders en gemeente.

Het ziet ernaar uit dat Aramis met een dichtgetimmerd plan wil komen, zodat zij qua uitvoering al helemaal vrij baan heeft. Voor ons als bewoners betekent dit slikken of stikken. Deze plannen zijn bedacht door mensen die zelf niet in 505 wonen en leven. Aangezien men geen enkele moeite heeft gedaan om de wensen en behoeften van ons als bewoners te onderzoeken, kunnen we er vergif op innemen dat deze plannen niet in ?ns belang zijn ontworpen.

Het is hoog tijd dat wij als bewoners van 505 een vuist maken en van ons laten horen.

De aanleiding voor het oprichten van 505 Buurtcommissie is de sterk toegenomen onrust met betrekking tot de toekomst van onze huizen en onze buurt.

Na 3 jaar wachten komt Huurdersvereniging Roosendaal-zuid en Nispen nog steeds niet over de brug met informatie over de plannen van Aramis betreffende onze buurt.
Vervolgens hebben wij, na herhaaldelijk vruchteloos telefoneren met diverse kaderfiguren van Aramis, als laatste redmiddel de hulp van BN/de Stem ingeroepen.
Helaas kreeg ook de krant bij Aramis geen duidelijke informatie los, maar desondanks was BN/de Stem zo vriendelijk om een artikel te wijden aan onze bezorgdheid.

Dit artikel leidde tot een eerste contact met de bewonerscommissie van complex 504. Daarop volgde het advies van een medewerker van de Nederlandse Woonbond om ook zelf een buurtcommissie op te richten, om krachtiger te kunnen opereren in relatie tot de verhuurder en andere autoriteiten.

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier