h

Vernieling FOC gebied begonnen

1 november 2004

Vernieling FOC gebied begonnen

De dramkoers van het gemeentebestuur kent geen grenzen. Hoewel nog lang niet zeker is of de bouw van het FOC wel door zal gaan zijn ze al wel begonnen met alvast het bos aan de Wouwbaan te rooien. Wie er nu langs rijdt ziet een treurige kale vlakte.

Outlet kaal 1

De discussie spitst zich nu toe op het verlenen van de bouwvergunning. Nog steeds wordt deze door de tegenstanders aangevochten. Want de mogelijkheid bestaat dat ook Etten Leur kan beginnen met een dergelijke fabrieks verkoop centrum. Momenteel wordt uitgezocht of 2 FOC's in één regio economisch gezien een mogelijkheid is. De opdracht voor een dergelijk onderzoek heeft het provincie bestuur gegeven. Het kan dus zijn dat éé?n of andere kamergeleerde gaat beweren dat twee van dergelijke koopcentra best mogelijk zijn, dat ze dus allebei gaan bouwen, maar dat uiteindelijk in de praktijk één van beide (of allebei) na een tijdje het loodje legt. Geen ondenkbeeldig scenario: Zie bijvoorbeeld de huidige leegstand in de winkelcentra van Roosendaal de Biggelaar en de Passage. Is dat dan een verantwoorde manier van omgaan met de schaarste ruimte die we hebben? Wij dachten van niet en daarom is dit haastige gedoe, deze ramkoers van het Roosendaals bestuur uiterst onverstandig.

Outlet kaal 2

Het lijkt eerder puberaal gedrag, zo van: "ik heb met de wereld verder niks te maken, we zullen kost wat kost bewijzen dat we eerder zijn dan Etten-Leur". In plaats van nu snel de bouwvergunning te verlenen zou de overheid (gemeente en provincie) er verstandiger aan doen om eerst nog eens alle argumenten op een rijtje te zetten. Uit objectief onderzoek was al eerder gebleken dat vanuit ruimtelijk ordeningsperspektief Etten-Leur een betere plek heeft. Het argument van de werkgelegenheid speelt op de regionale schaal natuurlijk helemaal geen rol. Immers hoeveel Roosendalers werken er niet in Etten Leur en andersom? Echter een verstandige afweging van argumenten valt van het Roosendaals college niet te verwachten, ze hebben zich immers verbonden met de Amerikaanse initiatiefnemer, werken in feite in opdracht van hem, door het contract dat ze getekend hebben. Daarom zijn de bezwaarmakers tegen de bouwvergunning verstandiger want zij proberen de kwestie voor te leggen aan de onafhankelijke rechter. Zolang die geen uitspraak heeft gedaan is de bouw onzeker, maar wel het bos vernield.

Outlet kaal 3

In een kleurenfolder legt de SP nog eens uit waarom wij een FOC bij de Stok niet zien zitten. Deze folder is op Roosendaals Treffen, in Wouw en de Westrand verspreid.

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier