h

Bereikbaarheid gemeente in het weekend (1)

4 december 2004

Bereikbaarheid gemeente in het weekend (1)

24 uur vragen bestemd voor de commissie bestuur van 7 december.
betreft: bereikbaarheid gemeente in het weekend.

Aan het college van B&W

Roosendaal 4 december 2004.

Geacht College,

Enige tijd geleden heeft collega Alberts de kwestie aan de orde gesteld van de slechte bereikbaarheid van de gemeente in het weekend. Er zijn daarover vragen gesteld in de commissie bestuur, er is erover gedebatteerd, de pers heeft er aandacht aanbesteed. En er zijn, dacht ik, heldere afspraken ter verbetering van de situatie gemaakt. Tegen deze achtergrond wil ik u het volgende voorleggen:
Zaterdagmiddag 4 december plus minus 4 uur valt mijn oog bij het instappen in mijn auto op een wat merkwaardig liggende stoeptegel. Ik stoot er eens voorzichtig tegen en meteen ploffen twee tegels in een gat van een 50 á 60 cm. diep. Omdat ik het niet helemaal vertrouwde kon ik mijn evenwicht bewaren, en viel ik niet. Een lelijk ongelukje is voorkomen.

Twee dingen schieten door mijn hoofd:

  1. Ik herinner me de discussie over de bereikbaarheid van de gemeentelijke meldingslijn in het weekend die collega Ludo Alberts een paar maanden geleden aan de orde stelde.
  2. Ik heb net de Roosendaalse Bode in de bus gehad.

In de Bode zoek ik vlug dus naar het telefoonnummer voor dit soort meldingen in het weekend. Er staat echter slechts één nummer voor dit soort kwesties en daarbij wordt vermeld dat de gemeente bereikbaar is van maandag tot en met donderdag in de kantooruren en vrijdag morgen. Wat te doen in het weekend staat nergens. Maar hadden we daarover geen afspraken gemaakt? Ik bel Ludo en die legt mij uit dat je gewoon wel het nummer moet bellen. Je krijgt dan een bandje dat moet je helemaal afluisteren en op het eind vertellen ze je een 06 nummer van degene die weekend dienst heeft. Ik denk waarom schrijven we dat dan niet in de Bode dat het zo werkt. Maar goed ik bel 579555. "Wij zijn momenteel gesloten. Bij zeer dringende gevallen kunt u de politie bellen 0900 enz." Niks 06 nummer, bij calamiteiten bel de politie. Zo was het dus niet afgesproken!

Wat nu te doen? Het gat in de stoep is dermate groot dat het echt een gevaar oplevert, maar een politie zaak lijkt het me nu ook weer niet. Maar dat kan het vannacht wel worden als er in het donker iemand in gevallen is. Ik denk: Dan maar hoog inzetten en bel de burgemeester. Dat werkt want binnen een uur komt er een vriendelijke meneer die een hek plaats over het gat,zodat niemand er per ongeluk in kan stappen.

Maar is dat zo de bedoeling? Ik vraag me dat af en daarom zou ik in de commissie bestuur van 7 december graag de volgende vragen beantwoord krijgen:

  1. Is het de bedoeling dat niet alleen raadsleden, maar ook alle burgers van Roosendaal in het weekend voor dit soort aangelegenheden de burgemeester inschakelen? En zo ja wilt u dan in de Roosendaalse Bode zijn privé telefoonnummer breed bekend maken en promoten?
  2. Waarom zijn duidelijke afspraken gemaakt naar aanleiding van eerdere vragen van collega Alberts niet nagekomen?

Uw antwoorden met belangstelling tegemoet ziende, teken ik met vriendelijke groeten,

Hugo Polderman.

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier