h

Bereikbaarheid gemeente in het weekend (2)

9 december 2004

Bereikbaarheid gemeente in het weekend (2)

Raadsvragen omtrent bereikbaarheid gemeente in het weekend.
Deze open brief is van de SP als van de PvdA aan het College van B&W van de gemeente Roosendaal gestuurd.

Roosendaal 9 december '04

Geacht College,

Omdat in de vergadering van de commissie bestuur van j.l. 7 december de 24 uur vragen over de bereikbaarheid van de gemeente in het weekend door het uitlopen van de vergadering niet meer aan de orde is gekomen stellen we hierbij deze kwestie middels raadsvragen aan de orde. We verwijzen daarbij graag naar de reeds gestelde 24 uur vragen, en verzoeken u te reageren op het daarin gestelde. Maar we maken graag van de gelegenheid gebruik om daarbij nog de volgende aanvullende vragen te stellen:

  1. Per brief van 4 november heeft u nadere informatie gegeven over deze kwestie. De telefoonnummers die u in die brief noemt zijn echter weer andere dan die in Stadserf 1 in de Roosendaalse Bode genoemd worden. Bent u het met ons eens dat het hanteren van steeds andere nummers verwarrend werkt? En zo ja hoe denkt u dat te verbeteren?
  2. Waarom staat er in de betreffende rubriek in Stadserf 1 niet helder en duidelijk vermeld wat men moet doen in het weekend en de avond uren. Nu staat er alleen wanneer de openingstijden van het stadskantoor zijn en welk nummer je dan moet bellen. Een duidelijke uitleg welk nummer je moet bellen buiten die kantoortijden ontbreekt. Bent u bereid de tekst in die betreffende rubriek aan te passen?
  3. De ingesproken tekst op het bandje vraagt de beller nu alleen bij zeer dringende zaken een melding te doen naar het 0900 nummer van de politie. De beoordeling of iets zeer dringend is, is altijd subjectief. Door deze tekst wordt een drempel opgeroepen: Een gat in het trottoir is dat dringend genoeg voor de politie? Waarom wordt er niet zoals in de commissie van 7 september afgesproken was, doorverwezen naar een 06 nummer van de storingsdienst van het Gemeentelijk Aannemingsbedrijf? Is dat niet veel effici?nter en voor de burger/melder duidelijker?
  4. Waarom wordt het storingsnummer van het GA niet gewoon vermeld in Stadserf 1? Eventueel met daarbij de opmerking dit alleen te bellen buiten kantoor uren en alleen bij gevaarlijke situaties die naar het oordeel van de beller niet kunnen wachten tot na het weekend c.q. tot de volgende werkdag? Het 0900 nummer van de politie heeft zijn eigen publiekscampagne. Regelmatig is via postbus 51 uitgelegd wanneer dit nummer gekozen moet worden in plaats van 112. Dat laat echter onverlet dat de gemeente zijn eigen zaken moet regelen en zijn eigen verantwoordelijkheid heeft voor het openbaargebied. Een goede bereikbaarheid van de storingsdienst van het GA behoort o.i. tot die eigen verantwoordelijkheid van de gemeente en is een service van de gemeente naar de burgers. Deelt u deze opvatting?
  5. In de commissie vergadering van 7 september is ook gesproken over de bereikbaarheid van bestuurders in het weekend. In Stadserf 1 van zondag 5 december wordt wel bekend gemaakt welke wethouder de komende weekenden ?dienst? heeft maar niet hoe deze te bereiken is. Alleen in de kantoortijden in de voorafgaande dagen kunnen afspraken gemaakt worden. Vindt u dit ?voldoende bereikbaar zijn? van het bestuur in het weekend?

In afwachting van uw antwoord, met vriendelijke groeten,

Ludo Alberts fractie PvdA en
Hugo Polderman fractie SP

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier