h

Laat RBC niet stikken

31 januari 2006

Laat RBC niet stikken

De SP heeft steeds als uitgangspunt gekozen dat gemeenschapsgeld er niet voor is om bedrijven te steunen. Dat geldt dus ook voor de NV RBC.
De meerderheid van de gemeenteraad besliste in februari 2001 anders en daarmee is de garantstelling van 3,8 miljoen een politiek feit. Aan dat uitgangspunt wenst de SP vast te houden.

De SP heeft in de raadsvergadering van december 2005 al bepleit om deze garantstelling te zien als het uiterste plafond tot waar de gemeente mag maar dan ook moet gaan. Tot dat plafond moet de gemeente RBC behulpzaam te zijn in het oplossen van het huidige liquiditeitsprobleem.

Uit het raadsvoorstel blijkt dat van die oorspronkelijke garantstelling van 3,8 miljoen er momenteel nog €3.115.000 over is. Het college heeft wat betreft de SP dus de ruimte om dat op te hogen tot het oorspronkelijke plafond van 3,8 miljoen.
Dus er is ruimte voor €685.000. (3.800.000 - 3.115.000 = €685.000)

Maar het college komt nu met een voorstel om de garantstelling te verhogen,
niet met €685.000 maar €850.000. De SP kan dat dus niet steunen, dat lijkt meer onnodig op Sinterklaas spelen.
RBC voorzitter Pollemans toont zich in BN de Stem aangenaam verrast over het bedrag van €850.000 waarmee het college nu kwam: "..we zijn hiermee in één klap uit de zorgen.." Daarmee wordt duidelijk dat het bedrag ook ietsje minder kan.

Daarom willen wij vasthouden aan het oorspronkelijke plafond van 3,8 miljoen. Met een "ophoging" van €685.000 tot die oorspronkelijke 3,8 miljoen lijkt RBC, misschien dan niet in één klap, maar laten het er dan twee zijn, uit de zorgen. Daar wil de SP aan mee helpen.
Maar een grens is een grens, een man een man een woord een woord. De SP houdt vast aan dat plafond.
De SP kan echter ook niet mee gaan met partijen die nu helemaal niets meer willen. Dat was het standpunt van het CDA in de vergadering van december 2005. Dan laat je RBC stikken. Sinterklaasspelen hoeft niet maar de stekker er nu uittrekken is ook onverantwoord.

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier