h

Nieuwjaarsbijeenkomst succesvol

7 januari 2006

Nieuwjaarsbijeenkomst succesvol

Zoals eerder is aangekondigd is op vrijdagavond de nieuwjaarsbijeenkomst gehouden. Zo'n 30 tot 40 leden uit de afdeling Roosendaal waren bij elkaaar gekomen om op een gezellige en sfeervolle manier het jaar 2006 in te luiden. Tussen de hapjes, de drankjes en de muziek door was er natuurlijk ook tijd om terug- en vooruit te blikken.

Voorzitter Iwan van Dijk opende de avond officieel door iedereen een gelukkig en strijdbaar 2006 te wensen. Verder werd er teruggeblikt op het afgelopen jaar. Een jaar waarin best wel wat gebeurt en ook bereikt is. Zo is er (ook al eerder) actie gevoerd voor een groter buitenbad, waarvoor dit jaar in de gemeenteraad het besluit is gevallen, en zijn er de jarenlange acties voor een lift op station Roosendaal, die nu eindelijk gerealiseerd word. En zo kwamen nog meer acties aan bod, zoals rondom het Europees referendum en de actie Noodrem.
Vervolgens was eht tijd om ook vooruit te kijken naar het komende jaar, waarin we hopen minstens deze activiteit te kunnen voortzetten. Maar één van de belangrijkste momenten dit jaar is toch wel de gemeenteraadsverkiezingen op 7 maart. In de aanloop daarnaartoe, op de dag zelf, en daarna zal er veel werk verzet worden, door hopelijk een groter wordende groep mensen. Voor de gemeenteraadsverkiezingen zijn er 7 geschoolde mensen die stuk voor stuk staan te popelen om de mening van de SP ook daar te vertegenwoordigen. Dat betekent echter niet dat het op 7 maart ophoudt. Ook daarna, en juist daarna kunnen we met frisse moed verder gaan met waar we al jaren mee bezig zijn.

Live Muziek

Na een kort intermezzo van de aanwezige live-muziek kwam fractie-voorzitter, en op 7 maart wederom lijsttrekker, Hugo Polderman aan het woord. Hij stelde de 7 verkiesbare mensen stuk voor stuk voor.
Beginnende bij de nummer 7. Leo Lanooij: Een "ouwe rot" in de afdeling. Draait al heel lang mee. Is metselaar geweest, en staat nu voor de klas om dit fantastische beroep door te geven aan een volgende generatie. Hij is de man die alle dure onderzoeken van de gemeente, naar de problemen met de zwembadtegels in De Stok, had kunnen besparen, want hij wist meteen te vertellen waar het fout zat.
Nummer 6. Ed Engelander: Ed is specialist op het gebied van veiligheid, en hoopt door zijn professionele kijk hierop (hij is gevangenisbewaarder in Dordrecht) de afdeling te helpen met het momenteel zo moeilijke onderwerp. Daarbij ligt zijn nadruk op preventie in plaats van repressie.
Nummer 5. Gabriëlle Jongenelis: Gabriëlle is op dit moment naast Hugo het tweede gemeenteraadslid voor de SP. Helaas moet ze vanwege gezondheidsredenen een stapje terug doen, maar in een eventuele grotere fractie zal ze uitstekend haar werk kunnen uitvoeren.
Nummer 4. Kjell Hiep: Een jonge jongen, die een frisse wind laat waaien. Een hele enthousiaste jonge man, die nog veel moet leren, maar zeker veel toekomst heeft binnen de afdeling en de partij.
Nummer 3. Peter den Hartog: Peter is een jaar lang voorzitter van de afdeling geweest, maar door verschillende omstandigheden niet in die functie teruggekomen. Nu staat hij op nummer 3 op de lijst, waar hij zijn politieke kennis goed kwijt zal gaan kunnen.
Nummer 2. Tineke Claessens: Tineke verzorgt al een hele tijd de hulpdienst van de afdeling, en heeft via die weg al veel gedaan voor de afdeling en voor de inwoners van Roosendaal. Ze is huisvrouw, maar ook al eerder in een buurtcommissie actief geweest op politiek gebied.
Nummer 1. Hugo Polderman: Hugo is wederom gekozen tot lijsttrekker. Hij is trots dat hij wederom de belangen van de afdeling als lijsttrekker, en waarschijnlijk straks ook als fractievoorzitter mag verdedigen.

Nieuwjaar1

Na deze korte introductie van de kandidaten vertelde Hugo nog wat over het verkiezingsprogramma. Alle aanwezigen mochten een concept-versie van het programma meenemen. Het is nog steeds een concept, en de reden dat het nog steeds een concept is, is om het pas een paar weken voor de verkiezingen officieel vast te laten stellen. "Het programma is een momentopname, en in de twee maanden die nog komen tot aan de verkiezingen kunnen nog veel dingen veranderen. Kijk maar eens naar de hele FOC-kwestie. Geen enkele partij had daar voor vorige verkiezingen iets in het verkiezingsprogramma staan. Toch was het een van de meest bediscussieerde items van de afgelopen periode." aldus Hugo Polderman. "Iedereen kan nog zijn of haar opmerkingen maken op het programma, zodat we eventueel nog dingen kunnen veranderen, maar dat betekent natuurlijk niet dat we alles wat de mensen aangeven gelijk zullen veranderen. Het moet natuurlijk wel overeenkomen met onze ideeën en het beginselprogramma Heel de Mens van de SP"

Nieuwjaar2

Na dit min of meer officiële gedeelte van de bijeenkomst werd er nog lang nagepraat over het verleden en de toekomst.

Nieuwjaar3

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier