h

BN DeStem: PvdA grote winnaar in heel de regio

8 maart 2006

BN DeStem: PvdA grote winnaar in heel de regio

Woensdag 8 maart 2006 - ROOSENDAAL – De PvdA is ook in deze regio de grote winnaar geworden van de gemeenteraadsverkiezingen. In Roosendaal worden de sociaal-democraten zelfs in één klap de grootste partij.

De PvdA gaat daar van drie naar acht raadszetels. Het verlies gaat ten koste van de twee coalitiepartners van de sociaal-democraten. De Roosendaalse Lijst (vier jaar terug nog de grote winnaar) valt terug van twaalf naar acht raadszetels en het CDA levert twee zetels in en komt uit op zes.

De Roosendaalse PvdA-lijsttrekker Paul Klaver kon gisteravond zijn geluk niet op. „Ongelofelijk dat wij hier in het katholieke zuiden de grootste partij worden. Dit is een historische uitslag“, verwees hij naar het feit dat de PvdA nog nooit eerder de grootste was in Roosendaal.

Behalve de PvdA wonnen er gisteren in Roosendaal nog twee linkse partijen. De SP gaat van twee naar drie zetels en D66 is met één zetel een nieuwkomer in de gemeenteraad. GroenLinks behoudt haar aantal van twee raadszetels.

Oppositiepartij VVD wist het verlies te beperken. De liberalen leverden één zetel in en komen uit op zeven.

Rucphen

In de gemeente Rucphen keert de PvdA met drie zetels terug in de gemeenteraad. De partij was daar de afgelopen raadsperiode helemaal uit verdwenen doordat het enige raadslid Johan van Zundert uit de partij stapte en op persoonlijke titel zijn zetel behield. Van Zundert deed gisteren met zijn eigen Groep voor Vernieuwing mee aan de verkiezingen, maar wist geen zetel te behalen.

PvdA-lijsttrekker Ad van Loon noemde de winst van zijn partij ‘niet te geloven’.

Ook bij de Rucphense Volkspartij was er tevredenheid. De partij van lijsttrekker Jos Schijven, die de afgelopen vier jaar in de oppositie zat, won één zetel en is met zes raadszetels nu weer de grootste partij van Rucphen.

De Rucphense coalitiepartners VVD en Leefbaar Rucphen kregen rake klappen. De liberalen leveren twee zetels en komen uit op vijf. Leefbaar Rucphen houdt na het verlies van één zetel nog twee zetels over.

Het CDA in Rucphen wist zijn aantal van drie raadszetels te handhaven.

Halderberge

De opmars van de PvdA in deze regio vertaalde zich de gemeente Halderberge in een forse verkiezingswinst voor Progressief Halderberge. De partij van lijsttrekker Jan Brans verdubbelt zijn aantal raadszetels van twee naar vier. Ook de WOS komt na een winst van één zetel uit op vier raadszetels. De derde partij met vier zetels is de VVD van Geert Huijpen.

Procentueel blijven de liberalen wel de grootste partij van Halderberge. Het CDA levert één zetel in en komt uit op drie. Hoeven 2000 behoudt zijn drie raadszetels, Gemeenschapsbelangen wint één zetel en stijgt naar twee. ONS Halderberge daalt van twee naar één. De VAK verdwijnt uit de Halderbergse raad.

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier