h

Geslaagde Ledenvergadering

10 mei 2006

Geslaagde Ledenvergadering

Afgelopen maandag werd tijdens de algemene ledenvergadering een nieuw bestuur gekozen en werd volop gediscussieerd over 2 thema's.

Na de opening van de avond werd vrij snel het eerste thema aangesneden over Openbaar Vervoer. Dat begon met uitleg van een initiatiefvoorstel van de SP in de provincie om het mogelijk te maken dat mensen die 65 jaar of ouder zijn gratis met de bus mogen. Na de uitleg van dat voorstel, volgde een levendige discussie van de ongeveer 25 aanwezigen over het openbaar busvervoer. Met natuurlijk de vraag waarom ouderen van 65 jaar en ouder dan gratis met de bus mogen en andere groepen niet. Onder het mom van ergens moeten beginnen is die groep uitgekozen in het voorstel, maar het ultieme streven is naar Belgisch model gratis openbaar busvervoer mogelijk te maken. Uit de discussie volgde een aantal interessante ideeën die Hugo Polderman mee zal nemen in de provincie en in de plaatselijke fractie.

Bestuursverkiezing

Na dit eerste thema werden de bestuursverkiezingen ingeleid en gehouden. Er was dit keer echt iets te kiezen, omdat twee personen zich verkiesbaar hadden gesteld voor Mediasecretaris. Na uitleg van de voorzitter werd al snel duidelijk dat deze twee personen de functie samen gaan uitvoeren, maar er kan maar 1 van de twee gekozen worden in het bestuur. Het nieuwe bestuur bestaat uit:
Voorzitter: Iwan van Dijk
Organisatie-secretaris / Kerngroep-coördinator: Ed Engelander
Penningmeester: Henk Bouwens
Mediasecretaris: Adriaan de Backer
Fractievoorzitter: Hugo Polderman

Dierenwelzijn

Na de uitslag van de bestuursverkiezingen volgde het tweede thema van de avond Dierenwelzijn. De afgelopen tijd is er via de media en ook deze website al behoorlijk wat aandacht geweest voor misstanden rondom stroperij in de omgeving van Roosendaal. De muren waar tegenaan gelopen wordt zijn uitgebreid besproken. Na een leuke discussie volgde een aantal actiepunten die hopelijk de komende tijd ten uitvoer kunnen worden gebracht.

Slotstuk

Aan het eind van de vergadering volgde tijdens de rondvraag nog een korte discussie over het armoedebeleid in Roosendaal. Een aantal mensen heeft aangegeven om daar verder over te praten op een later tijdstip.
Daarna was de vergadering ten einde, maar werd het nog naar hartelust een tijd doorgepraat.

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier