h

Raadsbelevenissen Peter den Hartog mei 2006

17 mei 2006

Raadsbelevenissen Peter den Hartog mei 2006

De kop is er af. De eerste raadsvergadering is gehouden, waarin de collegepartijen het programma akkoord gepresenteerd hebben.

Je verwacht dan dat de drie partijen (PvdA, Roosendaalse Lijst en VVD) na een intensief onderhandelproces vol enthousiasme en met veel ambitie de bereikte resultaten aan de gemeenteraad presenteren. De werkelijkheid was wat mij betreft ontluisterend. De oppositiepartijen leveren ieder op de eigen wijze commentaar met als achtergrond het eigen programma en de eigen wensen en doelstellingen.
Dan zou je verwachten dat de collegepartijen vol vuur het bereikte akkoord verdedigen, maar dat bleek volstrekt niet het geval.
Met veel omhalen in oneindig lange volzinnen verdedigde Paul Klaver als fractievoorzitter van de grootste partij de PvdA het bereikte akkoord, maar de beloofde helderheid, openheid en transparantie was wat mij betreft ver te zoeken.
De inbreng van de fractievoorzitters van de VVD en de Roosendaalse Lijst bestond uit de mededeling dat ze zich konden vinden in de inhoud en vervolgens hielden ze de kaken stijf op elkaar en waren zelfs te beroerd om concreet antwoord te geven op de gestelde vragen.

Als dit de voorbode is voor de raadsperiode 2006 -2010 dan ben ik bang dat van meer openheid naar de burgers en communicatie met de burgers weer geen sprake zal zijn.

Reacties zijn van harte welkom.

Peter den Hartog
0165-396055
pj.denhartog@planet.nl

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier