h

Verantwoordelijkheid voor de wanprestatie bouw lift station Roosendaal

2 mei 2006

Verantwoordelijkheid voor de wanprestatie bouw lift station Roosendaal

Vanwege de wantoestanden rondom de oplevering van de lift op station Roosendaal, heeft de SP een brief geschreven naar de hoofddirecties van ProRail en NS.

Hieronder de brief:


Geachte directies,

Tot onze spijt moeten wij u mededelen dat nu het moment is aangebroken dat we ons allerlaatste restje geduld ten aanzien van de realisatie van de lift installatie op het station van Roosendaal definitief hebben verloren.
Het alsmaar uitstellen van het openstellen van deze zo noodzakelijke voorziening tart elke vorm van beschrijving. Ik doe desalniettemin een poging:
Eerst hebben wij, en met ons gehandicaptenorganisaties als Rogep in het bijzonder, en de bevolking van Roosendaal in het algemeen, jaren actie moeten voeren voordat uw organisatie bereid was met de bouw van deze al jaren toegezegde voorziening te beginnen.

Toen dan eindelijk goedkeuring voor de bouw binnen was hebben we vervolgens weer vele maanden moeten wachten voordat er een budget voor het onderhoud gevonden was en daarmee de goedkeuring voor de daadwerkelijke bouw af kon komen. Vervolgens moesten we nog een dik jaar wachten voordat er dan daadwerkelijk een begin werd gemaakt met de aanleg. Na de start van de werkzaamheden door een wethouder van onze gemeente bleef het echt uitvoeren van de werkzaamheden vervolgens weer maanden liggen.
Uiteindelijk begon in opdracht van ProRail en met als financiers ProRail en NS dan toch nog het werk in de zomer van 2005. U liet een bord plaatsen waarop voor het publiek o.a. te lezen was "einde werkzaamheden november 2005".
Ik weet niet of u in uw oneindig drukke werkzaamheden wel eens een blik werpt op uw agenda c.q een kalender maar ik hoop niet dat ik u al te veel opschrik als ik u meedeel dat november 2005 inmiddels meer dan een half jaar achter ons ligt. Maar goed uitgelopen werkzaamheden, het schijnt vaker voor te komen.. in het bijzonder bij uw organisatie...

Als raadslid kreeg ik half februari 2006 dan een uitnodiging voor de officiële opening op 24 februari 2006. Eén dag voor die datum kregen we echter het bericht dat het nog even niet door kon gaan. Vanwege problemen met glasplaten zou het een zes weken uitgesteld worden. Inmiddels zijn we weer ruim negen (9) weken voorbij die termijn. De laatste berichten waren dat de leuningen van de trappen niet goed geschilderd zouden zijn en dat de (opnieuw) er een probleempje zou zijn met de glasplaten in bijzonder de kitvoegen tussen die platen.

Maar, geachte directeuren, ondertussen heeft het publiek c.q. de reiziger waarmee u vagelijk iets te maken schijnt te hebben, een kerst periode achter de rug, de krokusvakantie, de paasvakantie en inmiddels ook de meivakantie. Allemaal periodes waarin er veel met zware reiskoffers wordt gesjouwd. Om nog maar te zwijgen over al de maanden die moeders met kinderwagens en buggy's, en het allerergste, invaliden, nodeloos moesten wachten voordat ze gebruik kunnen maken van deze voor hun zo noodzakelijke voorziening.

Zoals gezegd ons geduld is nu totaal op en ons vertrouwen in uw organisatie is geheel verdwenen. Als u de moeite neemt om op deze brief te antwoorden, wat ik voor de eerst komende maanden niet verwacht, dan zal u wel de schuld in de schoenen gaan schuiven van de een of andere onderaannemer of keurende instantie, maar aan dit soort verontschuldigingen heb ik geen behoefte meer.

Ik stel u als hoofddirecties verantwoordelijk voor deze wanprestatie. Volgens het publicatiebord ter plaatse is ProRail opdrachtgever en zijn ProRail en NS de financiers.
Ik deel u daarom hierbij mee dat we niet langer zullen schromen om gerechtelijke stappen te ondernemen als deze zo noodzakelijke lift installatie niet vóór de komende Pinksterweekend -3 juni 2006- in gebruik is gesteld.

Met zeer onvriendelijke groeten,
namens de SP fractie gemeenteraad Roosendaal.

H. Polderman

Een afschrift van dit schrijven zend ik naar de (plaatselijke) pers, reizigers organisaties, en naar de Tweede Kamerfractie van de SP.

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier