h

24-uurs vraag gratis met de Bus

11 september 2006

24-uurs vraag gratis met de Bus

Naar anleiding van de actie Gratis met de Bus heeft de Roosendaalse SP fractie een vraag gesteld aan het college van B&W.

Roosendaal 2 september '06

Geacht college,

Zoals u ongetwijfeld zult weten is het weekend van 16 en 17 september een provincie brede actie voor gratis openbaar vervoer in stads en streekbussen. Het provinciebestuur, het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE), het Reizigersoverleg Brabant(ROB) en de BMF Brabantse Milieu Federatie hebben gezamenlijk het initiatief genomen om dat weekend door heel Brabant dit OV gratis te maken. De actie sluit aan bij de Europese Week van de Vooruitgang, die dit jaar valt tussen 16 en 22 september. In heel Europa en dus ook in Brabant en hopelijk wellicht zelfs ook in Roosendaal is er dan aandacht voor duurzame mobiliteit, waarvoor goed openbaar vervoer heel belangrijk is.
De SP vindt dit een prima initiatief. We gaan er zonder meer van uit dat het college even enthousiast voor dit initiatief zal zijn als onze fractie.
In verband met dit weekend vrij reizen heeft de SP fractie de volgende vragen aan uw college:

  1. Wilt u ons informeren over de publiciteitscampagne die het college gaat houden om van dit weekend ook in Roosendaal een succes te maken?
  2. Bent u bereid om met het Roosendaals Treffen dat precies aansluit op de week van de Voortuitgang in Roosendaal een vervolg te geven aan het gratis stadsvervoer, en op deze dag dus het stadsvervoer gratis te maken voor de bezoekers van Roosendaals Treffen? Zou het niet prachtig zijn als we in Roosendaal de Week van de Voortuitgang kunnen omlijsten met twee weekenden gratis bus vervoer?

Uw antwoorden zien wij graag tegemoet voor behandeling in de commissie vergadering van 7 september.

Met vriendelijke groet,
Hugo Polderman SP fractie.

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier