h

BN-DeStem: SP begint eigen pr-campagne voor OV

13 september 2006

BN-DeStem: SP begint eigen pr-campagne voor OV

De SP is niet blij met de invulling die het Roosendaalse college van B en W geeft aan de promotie van het gratis openbaar vervoer. De partij is daarom een eigen ‘pr-campagne’ begonnen en deelt folders uit.

In die folders wordt uitgelegd wat ‘gratis’ openbaar vervoer is en hoe dit bekostigd wordt. In België gebeurt dat al en daar werkt het, stelt de SP-voorman.

Komend weekend zijn stads- en streekbus gratis. De provincie, Reizigersoverleg Brabant en de Brabantse Milieufederatie zijn de initiatiefnemers. Bergen en Roosendaal haken bij de actie aan. Wethouders van beide gemeenten reizen zaterdag per buurtbus af naar Wouw om daar met elkaar te spreken over het openbaar vervoer. Ze roepen raadsleden op met hen mee te reizen. Hugo Polderman is niet blij met deze invulling. „Als veel raadsleden gevolg geven aan deze uitnodiging zit het busje vol bobo’s en moeten gewone reizigers een uur wachten. Dat vind ik geen promotie van het gratis OV.“ De socialisten vroegen het college van B en W ook volgend weekend, tijdens het Roosendaals Treffen, gratis busvervoer te regelen. Dit verzoek zond verantwoordelijk wethouder Cees Lok door naar de provincie. Ook deze stap valt in slechte aarde bij de SP. „Ook dat is geen krachtdadige aanpak. Het gaat er natuurlijk om wie dat betaalt en dan is het van het college erg gemakkelijk het verzoek door te schuiven. Dan neem je je verantwoordelijkheid niet serieus.“

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier