h

Wethouder Lok voor de tweede keer terug naar af.

18 september 2006

Wethouder Lok voor de tweede keer terug naar af.

De plannen om in verband met de komst van het Factory Outlet Centrum (FOC) de verkeersituatie in de Westrand aan te pakken blijven voor problemen zorgen.

Afgelopen voorjaar moest wethouder Cees Lok zijn plannen voor de Freijterslaan en omgeving onder druk van de bewoners al een keer terug trekken. De discussie spitste zich toen toe op de wenselijkheid van een rotonde in plaats van het kruispunt bij de Kade, en over het gebruik van sluipwegen in de woonwijk.

Deze keer ging het mis bij het plannetje voor extra parkeergelegenheid. Om het FOC er door te krijgen had het college van B&W indertijd beloofd, - ook om de Roosendaalse middenstand te paaien - dat er vóór de opening van het FOC extra parkeergelegenheid nabij het centrum zou komen. Dit omdat de middenstand gelooft in het sprookje van synergie tussen dit FOC en de binnenstad: Men denkt, maar de wens is hier vader van de gedachte, dat de bezoekers van het FOC na uren gewinkeld te hebben nog wel naar de stad willen winkelen. Dan moeten ze dus goed kunnen parkeren en daarom moet er extra parkeergelegenheid bij. Die was gedacht aan de Wouwseweg. Het probleem zit in de ontsluiting van dit parkeerterrein. De bewoners protesteerden fel tegen het voorstel om de in en uitgang van dit parkeerterrein aan de Wouwseweg te houden. Dat trekt dan immers extra verkeer aan en daar willen we juist van af. Beloofd was immers aan de wijk dat door het FOC in de omliggende woonwijken geen extra verkeer en parkeeroverlast zou ontstaan en geen sluipverkeer door de wijk zou moeten. Boze bewoners spraken in tijdens de commissie vergadering en overtuigden alle (!)partijen dat het plannetje van Lok niet deugde. Die kon daarna dus weinig anders dan het voorstel terugtrekken. Voor de tweede keer in een paar maanden moest dus een voorstel van Lok worden ingetrokken. Geen verkeer voorstel maar een verkeerd voorstel dus!

Gevolg van dit intrekken van zijn voorstel was echter weer een woedende reactie van de Roosendaalse middenstand: “Beloofd is beloofd”, was hun reactie en beloofd was inderdaad dat er vóór de opening van het FOC voor extra parkeergelegenheid zou zijn gezorgd.

Wordt vervolgd dus.

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier