h

Nieuws uit de fractie

15 oktober 2006

Nieuws uit de fractie

Er is weer divers nieuws uit onze fractie. Onder andere omtrent het FOC en de WMO.

Initiatief voorstel SP aangenomen.

Op voorstel van de SP fractie in een zogenoemd initiatiefvoorstel, heeft de gemeenteraad besloten om een andere methode te kiezen voor het bepalen van het vice voorzitterschap. De burgemeester (nog steeds niet gekozen maar benoemd door de Kroon) is de voorzitter van de raad. Tot nu toe was de vice voorzitter een vooral ceremoniele functie. De SPfractie heeft voorgesteld om hier een meer inhoudelijke functie van te maken en om deze functie door verkiezing te regelen en niet meer zoals tot nu toe het langst zittend raadslid dit laten doen. Door het voorstel is de positie van de raad ten op zicht van B&W verterkt.

WMO verordening ondanks protest van SP snel geregeld,

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) regelt onder andere het recht op huishoudelijke hulp het verstrekken van rolstoelen en aanpassingen in de woning. Bestaande wetten als de WVG en een deel van de AWBZ worden hier vervangen. De SP was er voor om de verordening waarin een en ander wordt geregeld pas vast te stellen als ook bekend is hoe hoog de eigen bijdrage is hoe het precies zit met de verstrekking van rolstoelen en scootmobielen. De SP pleitte echter tevergeefs voor deze zorgvuldigheid. De rest van de raad vond bij voorbaat goed wat het college in detail hierover gaat besluiten en stemde in met een feitelijke carte blanche voor B&W. Invloed op b.v. de hoogte van de eigen bijdrage gaf de raad zodoende bij voorbaat al uit handen.

Raad geeft goedkeuring aan beleid rond voorbereiding Rosada.

De SP hield een interpellatie over de stuntelige manier waarop B&W de komst van Rosada managet. Zo is nog steeds geen duidelijkheid over de verkeersmaatregelen op de Freijterslaan, het parkeren niet opgelost, geen duidelijkheid over de koopzondagen, een ruzie over €800.000 enz . Maar een uitspraak dat er geklungeld wordt wilde de raad niet doen. Een motie met die strekking kreeg van geen enkele andere partij steun. De interpellatie is hier te lezen.

Algemene beschouwingen: Pittige inbreng van de SP

Tijdens de behandeling van het collegeprogramma hield de SP een scherp betoog over de teleurstellende ambities van het college. De SP zette zijn 4 speerpunten af tegen het verhaal van B&W. De conclusie moet zijn dat we het druk krijgen in de oppositie omdat het college een heel andere kant op wil dan de SP. Roosendaal wordt niet socialer, heeft geen fatsoenlijk volkshuisvestingsbeleid, heeft een matig jeugdbeleid, en een rammelend ruimtelijke ordening en beheerbeleid, aldus de SP fractie tijdens de beschouwingen. Lees de volledige SP inbreng hier.

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier