h

BN-DeStem: 'SP protesteert tegen ‘Pelle’s Palace’

2 november 2006

BN-DeStem: 'SP protesteert tegen ‘Pelle’s Palace’

De SP in Roosendaal heeft de opening van Rosada aangegrepen om te protesteren tegen de koopzucht van de consument. Onder het kopje ‘koop je gelukkig, vernietig de wereld’ werden, buiten het terrein, honderden pamfletten uitgedeeld.

In het vlugschrift feliciteren de socialisten Roosendaal en wethouder Jan Pelle met de komst van het outletcenter. Ze vinden ‘Pelle’s Palace’ een goede alternatieve naam voor Rosada. „Geen enkele bestuurder heeft zo zijn best gedaan voor het realiseren van dit funshoppaleis. Ere wie ere toekomt. Gelukkig gaat dezelfde wethouder ook voor de schuldhulpverlening“, zo schrijven ze met het nodige cynisme.

Om het winkelende publiek dat financieel in de problemen komt na een bezoekje aan Rosada te helpen, vermeldt de SP de adressen en telefoonnummers van de Gemeentelijke Krediet Bank Breda en Novadic-Kentron (ook voor hulp bij koopverslaving) op het pamflet.

Samen met partijgenoot Peter den Hartog deelt fractievoorzitter Hugo Polderman vijfhonderd pamfletten uit. Overigens niet op het terrein zelf, maar net erbuiten. „We mochten er niet op. En ze kunnen ons weigeren, want het is nu eenmaal privéterrein. De reden was dat op het outletcenter niet geflyerd mag worden.“

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier