h

BN-DeStem: SP snapt niets van afwijzing

22 november 2006

BN-DeStem: SP snapt niets van afwijzing

De Roosendaalse SP-fractie begrijpt niet dat dat de gemeente Roosendaal naast de subsidiepot heeft gegrepen voor tunnels onder het spoor. „Ik wil de onderste steen boven“, aldus fractieleider Hugo Polderman.

Ongeloof maakte zich meester van de socialist, toen hij eerder deze week vernam dat Roosendaal afgewezen is voor de zogeheten Regeling eenmalige uitkering spoorse doorsnijdingen. „Terwijl die regeling bijna naar de Roosendaalse situatie lijkt toegeschreven. Ze is ingesteld om gemeenten tegemoet te komen bij dure plannen waarbij het spoor een barrière vormt. SpoorHaven lijkt me hét voorbeeld daarvan.“

Het bevreemdt Polderman dan ook dat alleen voor tunnels subsidie is aangevraagd, in totaal 19 miljoen euro. „Volgens mij had heel SpoorHaven moeten worden aangemeld. De minister van Verkeer en Waterstaat was bereid maximaal veertig miljoen euro per project toe te kennen. Die zijn we op deze manier misgelopen.“ De reden dat de subsidieaanvraag voor de aanleg van een voetgangerspassage bij het station en verkeerstunnels onder de spoorlijnen naar Lage Zwaluwe en Breda is afgewezen, is dat de gemeente niet kon aantonen zelf over voldoende middelen te beschikken om de plannen mogelijk te maken. Polderman vindt dat ‘nogal amateuristisch’ overkomen. „Het college heeft al maanden de mond vol van het binnenhalen van allerlei subsidies. Dan moet dat professioneel gebeuren. Dat betekent dat je regelmatig overleg hebt met het ministerie om aanpassingen te doen als dat nodig is. Desnoods doe je dat elke week. Ik heb sterk de indruk dat dat niet is gebeurd.“ Het college beantwoordt zijn vragen binnenkort schriftelijk.

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier