h

Volop campagne voeren in centrum

13 november 2006

Volop campagne voeren in centrum

Dat de Tweede Kamerverkiezingen naderen, was zaterdag ook in Roosendaal te merken. De SP had haar tenten opgeslagen in de Dokter Brabersstraat, PvdA-leden liepen al folderend door de stad.

SP-schuursponsjes in de vorm van tomaten werden uitgedeeld. „Het is tijd om de boel schoon te maken, goed te vegen“, aldus de Roosendaalse fractieleider Hugo Polderman.

De socialisten hadden zelfs een wensput opgericht. Op briefjes, die werden uitgedeeld, konden mensen hun wensen kenbaar maken voor de komende vier jaar. „Als we het voor het zeggen krijgen, dan gaan we met die wensen aan de slag. We geven ze in ieder geval door aan onze Tweede Kamerleden. Al denk ik niet dat het veel verrassende inzichten oplevert. Want we weten goed wat er leeft en wat de wensen zijn“, aldus SP-raadslid Peter den Hartog.

Raadslid Michael Yap van de PvdA greep de gelegenheid te baat om zijn wens kenbaar te maken.

„Een links kabinet. Dat wil ik graag. Ja, precies. Wouter Bos (landelijk lijsttrekker PvdA) heeft zich nog niet hard daarvoor uitgesproken. Maar voor mij staat het vast.“

De PvdA vroeg zaterdag vooral aandacht voor ‘betaalbaar wonen’. Kleine boekjes met daarin tien punten opgesomd waarvoor de sociaal-democraten zich sterk maken, werden uitgedeeld. Zaken zoals het bouwen van betaalbare woningen, een koopbonus voor starters en jongerenhuisvesting in lege kantoorpanden komen aan bod.

Ook Ton Schijvenaars van D66, met een stapeltje folders in zijn zak, kwam even langswippen bij de SP. Hij was er echter niet in het kader van de verkiezingen, maar vanwege de besprekingen van de Roosendaalse begroting voor 2007. Hij kreeg in ieder geval gedaan dat twee moties, die hij vanavond indient tijdens de begrotingsvergadering, door de socialisten worden gesteund.

In totaal werden liefst vierhonderd wenskaarten ingevuld. De meest opmerkelijke zijn terug te vinden op de website van de SP, roosendaal.sp.nl.

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier