h

ROOD Aftrap

16 januari 2007

ROOD Aftrap

*trrrrr…trrrrrrrrrr….trrrrrrrrr* Half 9 zondagochtend. “Welke idioot heeft er aan mijn telefoon gezeten?”, dacht ik eerst, om me erna te realiseren dat ik het toch echt zelf gedaan had. Na de slaap uit mijn ogen gewreven te hebben, snel onder de douche springen, aankleden, ontbijt inpakken en op de fiets springen,naar station Roosendaal ! Maar ik was niet de enige die dit ritueel volgde.

Met 5 man (nouja, 3 man en 2 vrouwen) sterk waren we naar Utrecht getogen om daar aanwezig te zijn bij de ROOD-aftrap, natuurlijk hét evenement om het jaar eens lekker te beginnen!

Aftrap1
Lekker naar buiten kijken in zo’n tunnel…In de trein, da’s pas fijn!

Nadat Marjolijn ons de “toeristische route” had laten lopen door Utrecht (volgens mij was zelfs de Martinitoren op een gegeven moment in zicht), kwamen we aan bij de EKKO, om aldaar aan te sluiten in de rij. Meteen liet (het mannelijke deel van) de sectie Roosendaal van zich spreken door zo lawaaierig en druk mogelijk te zijn, iets wat de rest van de dag voortgezet zou worden. De eerste foto’s werden alweer gemaakt, inschrijven, naamstickertje op je borst plakken en door naar de gardarobe om daar de jassen weg te hangen. Ook kreeg eenieder een briefje mee waarop hij/zij zijn vraag aan Jan Marijnissen kon stellen. Dit werd vervolgens in de groene doos (volgens ingewijden was dit object een personificatie) gestopt, waaruit later die dag dan enkele briefjes getrokken zouden worden en als vraag gesteld worden aan Jan.

Aftrap2
De aanwezigen der afdeling Roosendaal (Vlnr Marjolijn, Adriaan, Thijs, Marleen, Roland)

Vervolgens door naar de bar, om aldaar de immens populaire kannen koffie aan te spreken. Het personeel had het er druk mee, want de kan stond nog niet op de bar of hij was alweer leeg. Een wijde variëteit aan broodjes en fruit lag er ook tentoongesteld, waardoor er voor elk wat wils was. Vooral de muesli/rozijnenbollen waren in trek! Omdat de zaal nog niet open was, besloten we om maar even achterin de bar te gaan zitten (waar later ook weer het SPeeddaten zou plaatsvinden) om aldaar even in alle rust de consumpties te kunnen nuttigen.
Even later mochten we wel de zaal binnentreden, alwaar we verwelkomd werden door Wouter en Manja, die de acts de rest van de dag aan elkaar zouden praten. De eerste act op het programma was de band “F”, die afgelopen jaar de tomaatprijs hadden gewonnen. Ook voor hen bleek dat het toch nogal vroeg was op deze zondag, maar nadat ze de roestige onderdelen weer hadden gesmeerd met koffie, trakteerden ze ons op een pop/rock/funk mix. Na enkele nummers besloten we weer even terug te gaan naar de bar, tijd voor het 1e biertje! Ook werd de nieuwe ROOD-merchandise bekeken en spraken we wat met leden uit andere ROOD-steden.

Na een korte pauze werden we weer terugverwacht in de zaal, alwaar we eerst een digitale presentatie van het ROOD-bestuur kregen. Helaas bleek dat ook de laptop(geen cookie zonder koffie) het iets te vroeg vond om stabiel te draaien, maar gelukkig was het bestuur wel assertief genoeg om dit gat op te vullen. Na een muzikaal intermezzo met viool, was het tijd voor het politiek café. Manja kreeg de tijd om Jan M enkele vragen te stellen, waaronder “is het stoppen met roken al gelukt?” waarop Jan zei dat hij bleef bij zijn uitspraak na de verkiezingen te stoppen met roken (zonder daarbij te zeggen welke verkiezingen).

Aftrap3

Na nog enkel vragen was er wederom een muzikaal intermezzo, ditmaal middels gitaar&mondharmonica, waarop een interview van Jan met Matthijs Rutten van FNV jong volgde. Het werd niet echt duidelijk wat FNV jong nu precies was en ging betekenen voor jongeren (ze waren geen afdeling, maar een netwerk, en toch ook weer wel? Ze zouden ook niet zo bureaucratisch worden/zijn als het “grote” FNV?), maar gelukkig voor Matthijs vond wel de meerderheid van de aanwezigen dat er ook in de toekomst draagvlak is voor een vakbond.

Vervolgens was het tijd voor het SPeeddaten. Dit kon onder andere met enkele ROOD-bestuursleden, Jan Marijnissen, Matthijs Rutten en Sadet Karabulut. Marjolijn legde aldaar het vuur aan de schenen van Matthijs Rutten, die zelf ook geen reden kon geven waarom FNV jong eigenlijk nog steeds zo onbekend is, terwijl ze propageren al lang aan de weg te timmeren. Marketeer nodig, jongens?

Aftrap4
Marjolijn aan het speeddaten met Matthijs Rutten. Zie ik daar al zweetdruppels op zijn hoofd?

Vervolgens ons flink gaan mengen onder de andere Rood-leden in de bar. Een nieuwe afdeling kan maar beter zo snel mogelijk met de al bestaande afdelingen bekend raken! Bijvoorbeeld met de afdeling Weert hadden we al plannen voor een Heen-en-Weertje, waarop zij naar onze SP Provinciale Staten Pre-election party zouden komen, en wij naar hun Festival Spektakel.

Hierna was het tijd voor wat beats&positive flows met de raps van JeromeXL. Ook tijd om de rest van de groep lastig te vallen met de obligatore foto’s, immers, anders kan er geen impressie-verslag zijn.

Aftrap5
JeromXL zorgde met zijn raps voor een positieve flow in de zaal!

Aftrap6 Aftrap7

Helaas bleek er geen tijd meer te zijn voor een 2e speeddate ronde en was het alweer bijna tijd om afscheid te nemen. Maar dit natuurlijk niet zonder de knallende afsluitingsspeech van Renske Leijten! Dit jaar is het streven om het aantal ROOD-leden te laten verdubbelen! Een zeer positief streven, lijkt mij! Nederland is toe aan een socialer klimaat, nu zeker!

Aftrap8
Renske Leijten was weer flink op dreef om de ROOD-afdelingen te motiveren!

Na de speech was het tijd om weer terug naar huis te gaan. Eerst nog even denken aan de inwendige mens, om vervolgens de trein naar Roosendaal te pakken.

Aftrap9
Nu weten we dus allemaal hoe een socialist eruit ziet ;).

Al met al een zeer geslaagde dag, waarop Roosendaal weer een stukje meer op de kaart is gezet. Volgend jaar streven wij naar een dubbel aantal leden vanuit Roosendaal aanwezig op de aftrap!

Foto’s&Verslag: Thijs Kleemans

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier