h

24-uurs vraag Positie Stadswachten

7 juni 2007

24-uurs vraag Positie Stadswachten

De SP maakt zich zorgen over de positie van de stadswachten die werken voor de gemeente Roosendaal. Ze maken zich vooral zorgen of het college de afspraken die vorig jaar gemaakt zijn, dat de stadswachten overgaan naar de afdeling handhaving wel goed en zorgvuldig uitgevoerd wordt. Hierbij de bijbehorende 24-uurs vraag.

In hoofdstuk 11 van de Programmabegroting 2007 Openbare orde en veiligheid wordt in de paragraaf Handhaving gesteld … “als verbijzondering en versterking van ons handhavingsbeleid zullen we in deze bestuursperiode drie bestuursopdrachten opstellen en uitvoeren”. Eén daarvan is het project Stadswachten.

Tijdens de behandeling van de Programmabegroting 2007 heeft wethouder Lok in dit kader toegezegd dat in de loop van 2007 een bestuursopdracht opgesteld wordt om de stadswachten onder te brengen bij de afdeling Handhaving.
Burgemeester Marijnen heeft toegezegd dat in de borging van het project Stadswachten is voorzien door onderbrenging bij de afdeling Handhaving.
Bovengenoemde toezeggingen waren voor de SP en Groen Links aanleiding om een ingediend amendement in te trekken.

Er is onrust bij de Stadswachten die vaak al jaren werkzaam zijn bij de gemeente Roosendaal en als zodanig gedetacheerd worden door West Brabant Werkt. De Stadswachten hebben eind april 2007 een assessment gedaan. Naar eigen zeggen voor de eigen functie van Toezichthouder. Onduidelijk is waarvoor de resultaten van dit assessment gebruikt worden. Een afspraak hierover is al enkele malen uitgesteld.
Hiernaast circuleren er geruchten dat de gemeente de taken van de toezichthouderfunctie onder wil brengen bij de afdeling Handhaving, maar de werkzaamheden op termijn uit wil besteden aan een particulier bedrijf.

In de bestuurlijke kalender staat vermeld dat in september 2007 een raadsmededeling uitgewerkt wordt over het integreren van het stadswachtenproject binnen de afdeling Handhaving.

Wij hebben de volgende vragen:

  1. Bent u met de SP van mening dat eerst een besluit genomen dient te worden over het integreren van het stadswachtenproject binnen de afdeling Handhaving alvorens er sprake kan zijn van besluitvorming over het al dan niet plaatsen van medewerkers?
  2. Wat is de arbeidsrechterlijke positie van de huidige stadswachten in het kader van de integratie van het Stadswachtenproject binnen de afdeling Handhaving?
  3. Waartoe diende het assessment dat afgenomen is van de Stadswachten?
  4. Hoe wordt de toezegging van wethouder Lok dat de stadwachten ondergebracht worden bij de afdeling Handhaving vorm gegeven?

Namens de SP fractie,
Peter den Hartog

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier