h

Half uur vraag 27 juni 2007: Behoud Beneluxtrein

18 juni 2007

Half uur vraag 27 juni 2007: Behoud Beneluxtrein

Zaterdag 16 juni jl. stond er een artikel in BN/deStem met als titel “Provincie wil extra intercity België”.
In het artikel wordt beweerd dat het college van Gedeputeerde Saten van de provincie Noord-Brabant wil dat er naast de HSL-shuttle vanuit Breda naar Antwerpen, een extra intercity naar Antwerpen gaat rijden.

Deze wens van GS zou gesteund worden door het verbond van de vijf grote steden in Brabant, waar Breda onderdeel van uitmaakt.
De voortzetting van de Beneluxtrein wordt in het artikel een alternatief genoemd en lijkt daarmee voor het college van GS niet de hoogste prioriteit te hebben.

De SP fractie is uitermate verbaasd over de inhoud van dit artikel. Wij gingen er tot nu toe vanuit dat ook het college van GS voor het behoud van de Beneluxtrein is. In het coalitieakkoord staat vermeld dat de collegepartijen voor het behoud van de lijn Roosendaal - Antwerpen zijn.

Hiernaast heeft de fractie van de SP vragen over de rol van de gemeente Breda in deze en dan vooral in het licht van de regionale samenwerking. Wat is regionale samenwerking waard als Breda als voorzitter van de regionale samenwerking van West Brabant voor het behoud van de Beneluxtrein is en als lid van het verbond van de vijf grote steden van Brabant voor een extra intercity van Breda naar Antwerpen.
Voor inwoners van West Brabant en Zeeland zal de ontwikkeling rampzalig zijn indien men naar Breda moet reizen om betaalbaar met de trein naar Antwerpen te kunnen.

De SP heeft graag antwoord op de volgende vragen:

  1. Bent u op de hoogte van de inhoud van het artikel in BN/deStem en wat is uw standpunt in deze?
  2. Bent u met de SP fractie van mening dat Breda als voorzitter van het samenwerkingsverband van 18 West Brabantse en één Zeeuwse gemeente voor het behoud van de Beneluxtrein dient te pleiten?
  3. Wat gaat u ondernemen in de richting het college van GS van Noord-Brabant?

Hoogachtend,

Namens de SP fractie,
Peter den Hartog

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier