h

BN DeStem: Actie SP voor voedsel- bank

15 december 2007

BN DeStem: Actie SP voor voedsel- bank

Zaterdag 15 december 2007 - ROOSENDAAL - Uit onvrede over het gemeentelijk beleid, houdt de SP-fractie vandaag een actie voor de voedselbank. Bij twee supermarkten worden artikelen verkocht. Van de opbrengst maakt de SP voedselpakketten voor de deelnemers aan de voedselbank in Roosendaal.

Tussen 12.00 en 20.00 uur staat de SP vandaag bij Super de Boer aan de Beethovenlaan en tussen 10.00 en 18.00 uur bij het filiaal van Albert Heijn dat ook aan de Beethovenlaan is gevestigd.

In Roosendaal zijn op dit moment 245 gezinnen aangewezen op de voedselbank. De SP vindt dat de gemeente Roosendaal in haar armoedebeleid geen aandacht schenkt aan deze mensen. Op zijn minst zou de gemeente kunnen zorgen voor nieuwe huisvesting, nu de voedselbank binnenkort weg moet uit de Fatimakerk.

Bij de actie van vandaag hoeft de SP overigens niet te rekenen op steun van de PvdA. Die beschouwt de actie als 'gelegenheidspolitiek en een manier om de eigen partij te profileren'.

De PvdA roept de gemeente wel op om voor deze groep mensen maatregelen te nemen waar zij gedurende het hele jaar iets aan hebben.

In de gemeente Roosendaal is extra geld gereserveerd voor bijzondere bijstand en bestrijding van armoede. De PvdA vindt dat er zoveel mogelijk inspanningen moeten worden gedaan om te voorkomen dat deze mensen een beroep moeten doen op de bijstand of andere gemeentelijke voorzieningen.

De PvdA ontkent niet dat er goed werk wordt gedaan door voedselbanken, maar deze vorm van voedselverstrekking past niet bij haar eigen politieke visie.

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier