h

SP actie voor kerstpaketten voor voedselbank "Tussen Wal en Schip" groot succes

18 december 2007

SP actie voor kerstpaketten voor voedselbank "Tussen Wal en Schip" groot succes

De actie voor de voedselbank die de SP Roosendaal zaterdag 15 december gehouden heeft is een groot succes geworden. De klanten van Super de Boer Pollemans en Albert Heijn aan de Beethovenlaan waren bijzonder gul.

actie voedselbank 1

In totaal 67 kratten en 20 dozen met artikelen voor een kerstpakket zijn gegeven. De reacties van de mensen waren ook hartverwarmend.
Hiernaast heeft een gever die verder anoniem wil blijven ook nog eens 250 kerstpakketten geschonken.

actie voedselbank 2

Met deze actie heeft de SP aandacht besteed aan het bestaan van voedselbanken en de voedselbank in Roosendaal in het bijzonder. Al vier jaar wordt met behulp van veel vrijwilligers zonder enige steun van de gemeente ervoor gezorgd dat (inmiddels) 245 gezinnen (1000 personen, waaronder veel kinderen), die het financieel zwaar hebben, wekelijks een voedselpakket krijgen.

actie voedselbank 3

Het betreft hier mensen die door allerlei redenen waaronder schulden-problematiek tussen de wal en het schip belanden. Ook al is het armoedebeleid erop gericht om armoede tegen te gaan is de huidige praktijk dat zo’n grote groep (meer dan 1% van de Roosendaalse bevolking) aangewezen is op de voedselbank.

actie voedselbank 4

De vrijwilligers van de voedselbank tussen wal en schip danken alle gulle gevers voor hun bijdrage waardoor ook de klanten van de voedselbank iets extra’s hebben tijdens de kerst.

actie voedselbank 5

Het is goed om daar in deze tijd van het jaar even bij stil te staan.

SP Roosendaal
Tineke Claessens

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier