h

SP Roosendaal in actie voor de Voedselbank

12 december 2007

SP Roosendaal in actie voor de Voedselbank

Op zaterdag 15 december a.s. gaat de SP Roosendaal actie voeren om het bestaan van voedselbanken onder de aandacht te brengen.
Van 12.00 tot 20.00 uur wordt bij Super de Boer Pollemans aan de klanten gevraagd om 1 artikel te kopen voor de voedselbank en van 10.00 – 18.00 bij Albert Heijn aan de Beethovenlaan. Van de opbrengst maakt de SP kerstpakketten voor de deelnemers aan de Voedselbank.

Met deze inzamelingsactie vraagt de SP Roosendaal aandacht voor het bestaan van Voedselbanken in een tijd van het jaar die vooral in het teken staat van consumeren en funshoppen.
Het is een schande dat in deze tijd met enorme rijkdom mensen aangewezen zijn op de voedselbank. Ook in Roosendaal zijn 245 gezinnen (1000 personen) aangewezen op de voedselbank voor hun dagelijkse maaltijd.

De SP Roosendaal is van mening dat tot nu toe in het armoedebeleid van de gemeente Roosendaal geen aandacht besteed wordt aan de voedselbank en wil daar verandering in brengen.
De gemeente kan een bijdrage leveren door het zorgen voor nieuwe huisvesting van de voedselbank nu ze uit de Fatimakerk moeten

De SP blijft ervoor strijden dat armoede uitgebannen wordt, te beginnen in Roosendaal.

SP Roosendaal
Tineke Claessens

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier