h

Enquête SP over HSL en Benelux-trein

6 januari 2008

Enquête SP over HSL en Benelux-trein

Zaterdag 5 januari 2008 - ROOSENDAAL - De SP geeft het verzet tegen de dreigende opheffing van de Beneluxtrein niet op. De partij begint eind januari een onderzoek onder de treinreizigers op vijf NS-stations waar de Beneluxtrein halt houdt: Roosendaal, Dordrecht, Rotterdam, Den Haag en Amsterdam.

Het onderzoek zal zich vooral toespitsen op de toekomstige prijs van een kaartje om met de HSL te kunnen reizen.

"We willen van de reiziger weten bij welke prijs hij nog bereid is straks de hogesnelheidslijn te nemen. Wij hebben namelijk de stellige indruk dat dat kaartje zo duur wordt, dat veel mensen liever gebruik blijven maken van de Beneluxtrein", stelt Kamerlid Arda Gerkens.

Op dit moment is nog niet bekend wat een kaartje voor de hogesnelheidslijn die eind dit jaar van Amsterdam, via Breda naar Brussel zal gaan rijden, gaat kosten. De tarieven worden pas drie maanden voor het in gebruik nemen van de HSL bekendgemaakt.

De NS wil de via Roosendaal rijdende Beneluxtrein opheffen, zodra de HSL gaat rijden. Volgens de spoorwegen is het dan niet langer rendabel de treinverbinding te handhaven.

"Daar zijn wij nog helemaal niet zo zeker van", zegt Gerkens, die verwacht dat de uitkomsten van de enquête haar gelijk zullen geven.

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier