h

SP: opheldering brief aan Cramer; 24-uurs vraag

8 februari 2008

SP: opheldering brief aan Cramer; 24-uurs vraag

Vrijdag 8 februari 2008 - ROOSENDAAL - Wat weet het Roosendaalse college van de zoektocht van minister Cramer naar bedrijfsterreinen in West-Brabant. En van de briefwisseling met de minister vanuit de regio.

Dat wil SP-raadslid Peter den Hartog van B en W weten. Aanleiding is de commotie daarover die in Bergen op Zoom is ontstaan. De Bergse wethouder Ton Linssen is furieus, omdat een Bredase ambtenaar namens West-Brabant een antwoord aan de minister heeft gegeven. Maar Bergen op Zoom wist niets van dat antwoord af.

SP-raadslid Den Hartog is benieuwd hoe het op het stadskantoor hier is gesteld: of B en W van Roosendaal wèl van de briefwisseling afweten.


Heden staat in BN/de Stem een artikel over een brief die verstuurd zou zijn namens de regio West Brabant inzake een verzoek van minister Cramer die op zoek is naar circa 120 hectare bedrijfsterrein.

De SP is kritisch over het regionale samenwerkingsverband West Brabant. Dit onder andere omdat we bang zijn dat er hierdoor een informele nieuwe bestuurslaag ontstaat zonder een democratische legitimiteit.
In de media circuleren al maanden geruchten over de wens van zowel het kabinet als de gemeente Rotterdam om extra bedrijventerreinen in West Brabant in te richten. Een verzoek, zoals hierboven vermeld, was dan ook te verwachten.

De inrichting van het openbaar gebied in Noord Brabant was een belangrijk thema in de verkiezingscampagne voor de Provinciale Staten, waarbij een grote meerderheid van de partijen tegen een verdere verrommeling van het Brabantse landschap is.

In dit kader wil de SP fracties enkele vragen aan het college van BenW stellen.

  1. Is het college op de hoogte van een brief die namens de regio West Brabant verstuurd zou zijn?
  2. Zo ja, wat is het standpunt van het college over de inhoud van de brief?
  3. Zo nee, betekent dit dan dat er geen brief verzonden is namens de regio West-Brabant?
  4. Kan het college, indien vraag 1 met ja beantwoord is, de brief openbaar maken en naar de leden van de gemeenteraad sturen?

Peter den Hartog, namens de fractie van de SP

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier