h

SP enquêteert over koopzondagen en mega-supermarkt

22 april 2008

SP enquêteert over koopzondagen en mega-supermarkt

Op zaterdag 19 april jl. hebben leden van de SP afdeling Roosendaal in de binnenstad van Roosendaal geënquêteerd over de koopzondagen en de mogelijke komst van een mega-supermarkt in Roosendaal.

De reacties over de koopzondagen waren heel divers. Van de 121 ondervraagde personen is 41% voor 52 koopzondagen in de Binnenstad, terwijl 50% tegen is en 9% heeft geen mening.
Opvallend veel tegenstanders geven aan dat ze liever hebben dat alle winkels 12 tot 15 zondagen in het jaar geopend zijn in plaats van 20% op alle zondagen. Beter weinig, maar dan goed. Ook maakt men zich zorgen over de kleine middenstanders.
De meningen over een mega supermarkt zijn ook verdeeld: 47% is voor, 42% is tegen en 11% heeft geen mening.
Veel zorgen worden geuit over het bestaansrecht voor de kleinere supermarkten in de wijkcentra. Voor veel mensen is de de belangrijkste reden om tegen te zijn. Opvallend is ook dat bij een keuze tussen huidige locatie Super de Boer aan de Beethovenlaan en de Oostpoort men bijna unaniem van mening is dat het dan de Oostpoort moet zijn, omdat het parkeren bij Super de Boer nu al een probleem is.

Peter den Hartog (fractievoorzitter SP) is tevreden met de uitkomsten:
“het is goed om op deze wijze met de burger in gesprek te gaan over twee voor Roosendaal actuele onderwerpen. Ik ben blij verrast dat zoveel mensen niets zien in de uitbreiding van het aantal koopzondagen in de stad. Wij blijven er dan ook voor strijden dat 12 koopzondagen het maximum blijft”.

Over de mogelijke komst van een mega-supermarkt heeft de SP fractie nog geen standpunt ingenomen. Den Hartog: “we gaan de komende tijd de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen en gaan dan een standpunt innemen. Het belang van de kleinere supermarkten en winkels zal voor ons daarbij zwaar wegen”.
“Indien de meerderheid van de raad besluit om een mega-supermarkt mogelijk te maken dan lijkt de Oostpoort de beste locatie te zijn. Dit geeft dan de mogelijkheid om het huidige Super de Boer terrein aan de Beethovenlaan te ontwikkelen voor bijvoorbeeld kleinschalige sociale woningbouw”.

Al met al een geslaagde actie die weer meer inzicht geeft in de mening van de burgers over koopzondagen en mega-supermarkten.

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier