h

SP stelt vraag over mishandeling fotograaf Roosendaalse Bode

19 mei 2008

SP stelt vraag over mishandeling fotograaf Roosendaalse Bode

In de Roosendaalse Bode van woensdag 14 mei jl. stond een artikel over het mishandelen van een fotograaf in de Milieustraat.
De SP fractie is geschrokken van de inhoud van het artikel en is van mening dat de vrijheid van pers hier in het geding is en dat hier grenzen overschreden zijn.

Aangezien de gemeente Roosendaal mede eigenaar is van SAVER en aan het einde van het artikel gesuggereerd wordt dat SAVER aangifte wil doen tegen de fototgraaf, omdat hij zich op privéterrein bevond heeft de SP fractie enkele vragen.

1. Is het college met de SP fractie van mening dat een fotograaf in een vrij land zijn werk moet kunnen doen?
2. Zijn er richtlijnen voor leden van de pers en fotografen in het bijzonder voor het doen van hun werk op terreinen van de gemeente of op het grondgebied van organisaties waar de gemeente mede eigenaar van is, zoals SAVER?
3. Wat is uw standpunt in deze en bent u voornemens om bij de directie van SAVER om opheldering te vragen over de gang van zaken?
4. Bent u met de SP fractie van mening dat het dreigen met aangifte doen, indien de betrokken fotograaf zijn aangifte van mishandeling niet intrekt, riekt naar chantage en dat dit onwenselijk is?
5. Bent u bereid dit aan te kaarten bij de directie van SAVER en de commissie Bestuur te informeren over de resultaten van de gesprekken?

De SP fractie wil de beantwoording van deze 24-uurs vragen aan de orde stellen in de commissie Bestuur van 20 mei 2008.

Peter den Hartog
Namens de fractie van de SP

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier