h

180 ZO-kranten verspreid in Kroeven Zuid-Oost.

5 juni 2008

180 ZO-kranten verspreid in Kroeven Zuid-Oost.

Op woensdagavond 4 juni hebben negen enthousiaste leden van de SP waaronder 2e kamer lid Hugo Polderman en Europarlementarier Erik Meijer de landelijke ZO-krant van de SP verspreid in Kroeven Zuid-Oost.
In totaal 180 adressen zijn bezocht in de omgeving van het te realiseren balcourt naast de Wieken.
Aan alle mensen is gevraagd wat ze van de ontwikkelingen in de Kroeven vinden en ook is gevraagd naar hun mening over de ontwikkeling van het ballcourt.

Sinds 4 juni weten we weer wat het onderscheid is tussen de SP en de overige partijen in de raad van Roosendaal. Waar de overige partijen praten met vertegenwoordigers van bewoners, trekt de SP de wijk in en praat met alle bewoners huis-aan-huis en dat wordt bijzonder gewaardeerd.
Het levert ook een schat aan informatie op. Enkele voorbeelden:
Veel bewoners zien de wijk erop vooruitgaan. Er zijn echter ook veel kritische kanttekeningen. Veel mensen vinden dat er teveel groen verdwijnt en teveel groen wordt opgeofferd, waardoor onder andere kleine trapveldjes voor de jeugd verdwijnen.

Over het ball-court zijn de meningen van de bewoners vrij duidelijk. De bewoners die dicht bij de Wieken wonen zijn vrijwel unaniem tegen de komst van het ballcourt vooral vanwege de te verwachten overlast. De overige bewoners zijn in meerderheid tegen (60%), waarbij diverse redenen gebruikt worden. Er zijn onder andere zorgen over de jeugd die nu gebruik maakt van het grasveld waar het ballcourt komt. Waar moeten zij gaan spelen? Er is vrees dat probleemjongeren uit andere wijken in de avond naar het ballcourt komen, er is boosheid over de wijze waarop de gemeente, SIW en Aramis dit naar de mening van veel bewoners door trachten te drukken.
De 40% van de bewoners die voor zijn hebben over het algemeen dezelfde redenen namelijk dat het goed is dat er meer speelgelegenheid komt voor de jongeren. Voor hen weegt dit veel zwaarder dan mogelijke overlast.

We hebben een schat aan informatie van de direct betrokken bewoners gekregen die we meenemen in onze overwegingen of we voor of tegen een balcourt bij de Wieken zijn. Twee aspecten zijn hierbij voor de SP erg belangrijk. Het creëren van meer speelgelegenheden voor de jeugd in wijken waar de SP zich al jaren hard voor maakt en het goed luisteren naar bewoners en ze daarbij serieus nemen.
Wel kan geconcludeerd worden dat er in het besluitvormingsproces tot nu toe veel fout gegaan is. Er is slecht gecommuniceerd, de rol van het SIW is niet duidelijk, wat is de rol van Aramis geweest tot nu? Welke alternatieven zijn er in overweging genomen? Wat is de rol van het bewonersplatform?
Kortom er zijn bij de SP fractie nog veel vragen te beantwoorden door de wethouder. We zullen er voor pleiten dat het debat over het ballcourt voor het zomerreces afgerond zal worden, want naar onze mening zijn de belangen te groot van zowel gemeente als direct betrokken bewoners om dit over de zomer heen te tillen.

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier