h

Roosendaals SP kamerlid Groenste politicus van het jaar

28 juni 2008

Roosendaals SP kamerlid Groenste politicus van het jaar

SP-Kamerlid Hugo Polderman is uitgeroepen tot de Groenste Politicus van het bijna afgelopen parlementaire jaar. Polderman werd donderdag op het Plein in Den Haag gehuldigd door directeur Jan Jaap de Graeff van Natuurmonumenten, de initiatiefnemer van de verkiezing.

Natuurmonumenten constateerde vorig jaar dat de kwaliteit van de Nederlandse natuur achteruitgaat en startte daarom de campagne “Open en Groen gaan we doen”. Als onderdeel van de campagne kondigde de organisatie aan te onderzoeken wat de politiek doet om de kwaliteit van de natuur te verbeteren en welke politicus zich daar het meest voor inzet. Volgens Natuurmonumenten was dat Polderman. “Duidelijk is dat Polderman in de relatief korte tijd dat hij Kamerlid is veel kennis heeft vergaard over de thema’s natuur en landschap. Ook blijkt hij met passie over het onderwerp te spreken. Op basis van zijn kennis, inzicht en passie was hij in staat het kabinet scherp te bevragen. Dit leidde tot een aantal in de ogen van Natuurmonumenten zeer waardevolle initiatieven in de vorm van moties en amendementen”, aldus het juryrapport.

Polderman is erg blij met zijn prijs: “Het is altijd een opsteker om te horen dat je iets goed doet. Daarnaast vind ik het leuk dat ik deze prijs van Natuurmonumenten heb gekregen. In de huidige discussie over natuur versus landbouw spelen zij een interessante rol. Met hen ben ik van mening dat we bruggen moeten bouwen tussen de belangen van de natuur en de landbouw. Het gaat om het beheer van een mooi Nederland, soms kan dat met agrarisch natuurbeheer, maar in andere gebieden moeten we natuur voorrang geven. Als er dan boeren moeten worden uitgekocht moet je daar als overheid ook een faire prijs voor willen betalen.”

Het SP-Kamerlid toont ook ambitie op dit gebied voor de komende jaren: “Dat ik deze prijs in mijn eerste volle parlementaire jaar krijg is leuk. Maar ik ben nog maar net begonnen, dus ik ga er voor deze prijs volgend jaar weer te krijgen.”

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier