h

Einde nadert voor 52 koopzondagen Rosada

1 juli 2008

Einde nadert voor 52 koopzondagen Rosada

De SP fractie heeft de brief van minster van der Hoeven aan het college van BenW van bergen op Zoom ontvangen en de inhoud van deze brief laat niets aan duidelijkheid te wensen over.
Onomwonden wordt in de brief aangegeven dat en verordening die reeds van kracht is op het moment dat dit wetsvoorstel in werking treedt, maar niet in overeenstemming is met de nieuwe vereisten, binnen een jaar na dat tijdstip moet zijn aangepast of zijn werking op dit punt zal verliezen.
De te verwachten ingangsdatum van de wetswijziging is 1 januari 2008. Dit betekent derhalve dat Roosendaal tot 1 januari 2010 de tijd heeft om zijn verordening aan te passen.
Het evaluatietraject van het huidige koopzondagenregime is derhalve nutteloos geworden en kan naar de mening van de SP fractie gestopt worden.

De SP heeft graag antwoord op de volgende vragen:

1. Wat zijn naar de mening van de wethouder de implicaties van de brief van de minster van 2 juni 2009 voor de gemeente Roosendaal?
2. is de wethouder met de fractie van de SP van mening dat we ons nu beter kunnen richten op de invoering van de wetswijziging en dat de evaluatie van de koopzondagen in Roosendaal voor de besluitvorming een zinloze exercitie geworden is?
3. zo, nee waarom niet?
4. bent u met de SP fractie van mening dat Roosendaal nu het voortouw moet nemen om in regioverband tot goede afspraken te komen over de verdeling van de koopzondagen met ingang van 1 januari 2009?
5. zo nee, waarom niet?

Hoogachtend,

Namens de SP fractie,
Peter den Hartog

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier