h

Conflict over bestemming pastorie Nispen

28 augustus 2008

Conflict over bestemming pastorie Nispen

De SP fractie maakt zich grote zorgen over het conflict tussen het parochiebestuur van de pastorie in Nispen en de stichting Groenhuijsen.
Tijdens een werkbezoek van de afdeling Roosendaal van de SP is ons gebleken dat dit conflict de bewoners van Nispen erg hoog zit.

Alhoewel de gemeente formeel geen partij is zijn wij van mening dat het college van BenW binnen haar mogelijkheden alles in het werk moet stellen om de twee partijen rond de tafel te krijgen. Met het nog verder escaleren van dit conflict is niemand gebaat en zeker de mogelijke toekomstige bewoners van de pastorie niet.
Om betrokkenheid naar de bewoners toe te laten zien vindt de SP fractie het van het grootste belang dat de gemeente in de persoon van de wethouder Welzijn een finale poging doet om door bemiddeling de partijen weer om te tafel te krijgen.

De SP fractie heeft hierover een 24 uurs vraag gesteld aan de wethouder Welzijn, de heer Jongmans.

Wij hebben de volgende vragen:

    1. Bent u op de hoogte van de inhoud van de afspraken die gemaakt zijn tussen het parochiebestuur en de stichting Groenhuijsen?
    2. Bent u op de hoogte van de uitspraak van de rechtbank?
    3. bent u op de hoogte van de huidige plannen van de stichting Groenhuijsen met dit complex (zware zorg)?
    4. Bent u op de hoogte van het feit dat de stichting Groenhuijsen beroep aangetekend heeft tegen de uitspraak van de rechter?
    5. Bent u met de SP fractie van mening dat alle in het werk gesteld dient te worden om een verdere escalatie van het conflict te voorkomen? Zo nee, waarom niet?
    6. Bent u bereid om een laatste bemiddelingspoging te ondernemen? Zo nee, waarom niet?

antwoorden
Vraag 1:
Ja. Voor zover deze door de verschillende partijen in de gesprekken met de portefeuillehouder welzijn zijn meegedeeld.
Vraag 2:
Ja
Vraag 3:
Ja
Vraag 4:
Ja
Vraag 5:
Ja. Ook ons college is van mening dat een verdere juridisering niet in het belang is van de direct bij het conflict betrokken partijen en de Nispense gemeenschap. Al in een vroegtijdig stadium is er dan ook door de betrokken portefeuillehouder contact gelegd met de verschillende partijen om te zoeken naar een mogelijke — voor iedere partij passende en bevredigende — oplossing. Ook in een later stadium zijn door de portefeuillehouder gesprekken gevoerd met de betrokkenen. Deze gesprekken hebben helaas niet geleid tot een andere uitkomst dan die nu voor ligt.
Uiteraard ben ik bereid indien uitzicht bestaat op concrete resultaten — om weer niet de betrokken aan tafel te gaan.
Vraag 6:
Wij verwijzen u naar het antwoord op vraag 5.

Namens de SP fractie,
Tineke Claessens

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier