h

SP vervolgt coalitiebesprekingen met PvdA en Roosendaalse Lijst

28 augustus 2008

SP vervolgt coalitiebesprekingen met PvdA en Roosendaalse Lijst

Zaterdag 30 augustus gaat de volgende fase in van de coalitieonderhandelingen in een voor de gemeente Roosendaal unieke vorm.
Onder leiding van de externe adviseur Marco Wilke gaan 5 partijen met ieder maximaal drie onderhandelaars onderhandelen over een te vormen coalitie.

De SP zal daarbij in zetten op de thema’s sociaal beleid (WMO, armoedebeleid en sociale werkvoorziening), bewonersparticipatie (meer invloed bewoners op besluitvorming in de eigen wijk en wijkgericht werken), jeugdbeleid, ontwikkeling van de gemeentelijke organisatie en meer sociale huurwoningen.
Ook het opzetten van leer-werk banen door de gemeente zelf zal bij ons een belangrijk bespreekpunt zijn.
Dit zijn allen voor ons belangrijke thema’s waar we op alle onderdelen een intensivering van het beleid wensen of zelfs een wijziging van het ingezette beleid.

Ook dienen sluitende afspraken gemaakt te worden over de koopzondagen, een raadsenquête over de bouw van de parkeergarage aan de Nieuwe Markt en de besluitvorming over de detailhandelsnota en de mogelijke komst van een mega-supermarkt in het bijzonder.

Ons doel is een socialer Roosendaal waar de burger en de wijken centraal staan en waar de menselijke maat weer voorop staat.

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier