h

24 uurs vraag Re-integratiebedrijf Salto

2 september 2008

24 uurs vraag Re-integratiebedrijf Salto

De fractie van de SP is door een aantal werknemers van het re-integratiebedrijf Salto op de hoogte gesteld van het feit dat zij over de maand augustus 2008 geen loon hebben ontvangen. Het gaat hierbij om ongeveer 15 medewerkers. Salto geeft aan dat dit te wijten is aan de gemeente Roosendaal. De gemeente zou niet aan de verplichting tot betaling aan het bedrijf hebben voldaan.

De fractie van de SP vindt het onterecht dat deze mensen de dupe worden van een mogelijk conflict of misverstand tussen de gemeente en dit bedrijf. De gevolgen hiervan zijn voor deze mensen onacceptabel, zij moeten immers ook hun rekeningen betalen.

Naar aanleiding van het bovenstaande hebben wij de volgende vragen:
1. Is het bij u bekend dat er aan de medewerkers van re-integratiebedrijf Salto geen loon is uitgekeerd over de maand augustus? Zo ja, bent u op de hoogte van de reden?
2. Kunt u aangeven waarom het bedrijf Salto de schuld bij de gemeente legt? Wat onderneemt de gemeente om de ontstane situatie vlot te trekken?
3. Welke mogelijkheden zijn er om de werknemers schadeloos te stellen? Is het mogelijk om via de sociale dienst een voorschot te geven zodat er geen schulden ontstaan? Immers deze mensen zijn toch ook door de sociale dienst doorverwezen naar dit bedrijf.

Namens de SP- fractie,
Tineke Claessens,
Peter den Hartog

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier