h

Besluitvorming over concept nota Cannabisbeleid 2009

27 oktober 2008

Besluitvorming over concept nota Cannabisbeleid 2009

Donderdag 23 oktober jl. is door de burgemeesters van Roosendaal en Bergen op Zoom de concept nota Cannabisbeleid 2009 gepresenteerd.
Hierin wordt de zogenaamde nuloptie (sluiten van alle gedoogde coffeeshops) voorgesteld. De beoogde ingangsdatum is 1 februari 2009.

Uit de concept Raadsmededeling blijkt dat er medio juni 2008 reeds sprake was van de beoogde beleidswijziging. Het politieke toneel in Roosendaal heeft hierna grote wijzigingen ondergaan door het aantreden van een nieuw college van BenW op woensdag 22 oktober jl.
In de tussentijd is er door (in eerste instantie) vijf partijen onderhandeld over een coalitieakkoord.
Het bevreemdt de SP fractie dat er, ondanks de wetenschap dat er een rigoreuze beleidswijziging rond de gedoogde coffeeshops in aantocht was, hier niets over opgenomen is in het coalitieakkoord van PvdA, Groen Links en Roosendaalse Lijst.

Helemaal verbazingwekkend nu in BN/deStem van vrijdag 24 oktober jl. vermeld wordt dat twee coalitiepartijen (PvdA en Groen Links) uitermate kritisch zijn over het voorgestelde beleid.

In het coalitieakkoord wordt in dit kader het volgende voorgesteld:
“Het huidige beleid van Credo en Courage wordt maximaal uitgenut. De effecten worden duidelijker zichtbaar gemaakt. Dit alles komt tot uiting in een concreet plan van aanpak dat nog in 2008 wordt opgesteld”.

Het heeft er alle schijn van dat er zich de laatste maanden een omzichtig schimmenspel rond het al dan niet sluiten van coffeeshops afgespeeld heeft.
Hoe open zijn de coalitiebesprekingen in dit kader geweest, terwijl vier van de vijf partijen bekend waren met de beoogde beleidswijziging?
Opvallend is het ook dat de Raadsmededeling enkel door de burgemeester ondertekend is en niet door de secretaris.
In dit kader wil de SP fractie aan het college van BenW en de portefeuillehouder openbare orde en veiligheid de volgende vragen stellen:

    1. wanneer is de nota Cannabisbeleid door het college van Burgemeester en Wethouders vastgesteld?
    2. Staat het huidige college van BenW in zijn geheel achter de concept nota Cannabisbeleid 2009?
    3. Beschouwt het college van BenW de concept nota Cannabisbeleid 2009 als een bestuurlijke uitvoering van het coalitieakkoord in deze (zie citaat hierboven)? Zo nee, waarom niet?

Peter den Hartog
Namens de fractie van de SP

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier