h

Burgemeester legt mistgordijn over voorstel sluiting coffeeshops

30 oktober 2008

Burgemeester legt mistgordijn over voorstel sluiting coffeeshops

Dinsdag 28 oktober heeft burgemeester Marijnen de vragen beantwoord die de SP fractie gesteld heeft over het voorstel om de gedoogde coffeeshops in Roosendaal te sluiten en dat heeft niet veel duidelijkheid geschapen.
Het al dan niet sluiten van coffeeshops behoort voor 95% tot de verantwoordelijkheid van de Burgemeester en hij kan daartoe zelf een besluit nemen. Dit besluit is genomen door het vorige college op 21 oktober, maar volgens Marijnen heeft ook het huidige college van BenW ingestemd met de maatregel.
Een bijzondere situatie nu gebleken is dat twee coalitiepartijen (PvdA en Groen Links) uiterst kritisch staan tegenover het voorstel.

Ronduit verbazingwekkend was het antwoord op de vraag, waarom in het besluit gesteld wordt dat de commissie bestuur “de uitgangspunten, doelstellingen en wijzigingen van het beleid naar een nuloptie heeft onderschreven”. In gewoon Nederlands betekent dit dat de aanwezige partijen ingestemd hebben met de nuloptie.
Marijnens antwoord was dat hij uit de reacties geconcludeerd heeft dat de partijen instemden. Van het CDA, de VVD en de Roosendaalse Lijst is bekend dat zij voor een repressiever beleid zijn, maar de PvdA en Groen Links zijn tot nu toe altijd voorstander geweest van een genuanceerd beleid met een balans tussen repressie en preventie.
De vraag is nu wie er een loopje neemt met de waarheid; de burgemeester of de fracties van de PvdA en Groen Links. Aangezien het een besloten vergadering betreft is er geen openbare verslaglegging, maar het geheime verslag geeft ook geen antwoord op deze vraag.
De kaken bleven ook gisterenavond weer stevig op elkaar, zodat het niet duidelijk is hoe de Roosendaalse gemeentepolitiek zich naar een nuloptie voor de gedoogde coffeeshops laat rommelen.
De SP fractie zal tijdens de debatten over de nota Cannabisbeleid 2009 (Roosendaals drugsbeleid) pleiten voor het uitplaatsen van de gedoogde coffeeshops naar een bedrijventerrein, zodat de aanvoer en verkoop van softdrugs gereguleerd en goed gecontroleerd kan worden. De problematiek in de Binnenstad wordt daarmee beter beheers- en handhaafbaar. Drugscriminaliteit dient bestreden te worden. Wordt vervolgd.

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier